Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny


Zijn er kinderen aanwezig op jullie bruiloft? Gun hen óók een dag om nooit meer te vergeten. Een bruiloft nanny geeft de kinderen alle aandacht en vermaken de kinderen met leuke activiteiten. Zo kunnen jullie elkaar ongestoord het jawoord geven.

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nanny

Zorgeloos genieten voor ouders en kinderen: Wat is een bruiloft nanny?

Het organiseren van begeleide kinderopvang op jullie bruiloft is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat ouders zorgeloos kunnen genieten van de festiviteiten, terwijl hun kinderen veilig en vermaakt zijn. Ook jullie eigen kids zullen de tijd van hun leven hebben tijdens jullie bruiloft. Zorg wel voor een goede verhouding tussen het aantal kinderen en het aantal bruiloft nanny’s. Dit zorgt ervoor dat elk kind voldoende aandacht krijgt en dat de medewerkers niet overbelast raken.

Kies een geschikte ruimte

Selecteer een aparte ruimte of afgezonderd gebied op jullie trouwlocatie waar kinderen kunnen spelen en ontspannen onder toezicht van gekwalificeerde bruiloft nanny. Zorg ervoor dat de ruimte veilig en kindvriendelijk is, met voldoende ruimte voor spelletjes en activiteiten.

Plan leeftijdsgeschikte activiteiten

Bespreek met de bruiloft nanny welke activiteiten en spelletjes zij kan organiseren voor de kinderen. Zorg voor een mix van creatieve, educatieve en actieve bezigheden die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Maak duidelijke afspraken met ouders

Informeer de ouders ruim van tevoren over de aanwezigheid van begeleide kinderopvang op jullie bruiloft. Geef aan hoe laat de opvang beschikbaar is, hoe ze hun kinderen kunnen aanmelden en wat ze eventueel moeten meenemen (zoals luiers, extra kleding of favoriete knuffels).

Kindvriendelijke maaltijden en snacks

Vergeet de snackjes niet! Bied kindvriendelijke maaltijden en snacks aan in de begeleide kinderopvang, zodat kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook goed verzorgd worden.

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nanny

De Bruiloft Nanny

De Bruiloft Nanny is de perfecte oplossing voor stellen die kinderen willen betrekken bij hun bruiloft, maar ook willen genieten van een zorgeloze dag. Dit unieke concept, bedacht door een team van gediplomeerde pedagogisch medewerkers, biedt gespecialiseerde kinderopvang tijdens bruiloften. Met minstens drie jaar ervaring, kinder EHBO-kennis en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) geeft De Bruiloft Nanny de veiligheid en het plezier dat kinderen nodig hebben op zo’n belangrijke dag.

De Bruiloft Nanny is flexibel inzetbaar: tijdens de ceremonie, de receptie, het avondfeest of de hele dag door, altijd met een oog voor kindveiligheid en plezier. Het team komt volledig voorbereid met een reeks leuke activiteiten en alle benodigde materialen, waardoor het bruidspaar nergens aan hoeft te denken. Door te kiezen voor De Bruiloft Nanny kunnen alle gasten, inclusief grootouders en ouders, optimaal genieten van het feest zonder zich zorgen te maken over het welzijn van de kids.

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nanny

Bruiloft knutselhoek

Een creatieve knutselhoek op je bruiloft is een geweldig idee om kinderen bezig te houden en tegelijkertijd hun creativiteit de vrije loop te laten. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar geeft ook de volwassen gasten (en jullie zelf) de mogelijkheid om te genieten van het feest, wetende dat de kleintjes in goede handen zijn en plezier hebben.

De juiste knutselmaterialen

Zorg voor een hoop knutselmaterialen die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Denk bijvoorbeeld aan kleurpotloden, stiften, papier, lijm, scharen, glitter, stickers, kralen en nog veel meer. Overweeg ook om enkele kant-en-klare knutselpakketten aan te schaffen voor gemakkelijke en snelle projecten.

Volg een thema

Stem de knutselactiviteiten af op het thema van de bruiloft. Dit kan bijvoorbeeld het maken van gepersonaliseerde placemats, het versieren van fotolijstjes of het maken van kleine cadeautjes voor het bruidspaar zijn. Dit zal niet alleen de kinderen bezighouden, maar ook zorgen voor mooie aandenkens aan de grote dag.

Maak het gezellig

Richt de knutselhoek in met comfortabele stoelen en tafels, vrolijke kleuren en decoraties die passen bij het thema van de bruiloft. Je kunt ook zachte muziek of een rustige afspeellijst afspelen om een uitnodigende en ontspannen sfeer te creëren.

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nanny

Kinderdisco op de bruiloft

Een kinderdisco is een leuke en energieke manier om kinderen te vermaken tijdens jullie bruiloft. Met muziek, dans en spelletjes zullen de kleintjes zich prima vermaken terwijl de volwassenen genieten van het feest.

Creëer een speciale ruimte

Richt een aparte ruimte in voor de kinderdisco, bij voorkeur op een plek waar het geluid van de muziek niet te veel stoort voor de andere gasten. Zorg voor voldoende ruimte om te dansen en spelen, en denk aan zitplekken voor kinderen die even willen uitrusten.

Maak een kindvriendelijke afspeellijst

Stel een afspeellijst samen met kindvriendelijke nummers die populair en herkenbaar zijn voor de kleintjes. Denk aan bekende kinderliedjes, meezingers en hits uit kinderfilms en -series. Houd rekening met verschillende leeftijden.

Zorg voor een kinder-dj of begeleider

Het is handig om iemand aan te stellen die verantwoordelijk is voor de muziek en het begeleiden van de kinderen tijdens de kinderdisco. Een bruiloft nanny is hier perfect voor. Zij kunnen de kinderen aanmoedigen om te dansen en spelletjes te spelen.

Plan dansspelletjes en activiteiten

Organiseer spelletjes en activiteiten die passen bij de kinderdisco, zoals danswedstrijden, stoelendans of freeze dance. Deze spelletjes zorgen voor interactie en plezier onder de kinderen en houden de energie hoog.

Licht en decoratie

Maak de kinderdisco nog specialer met feestelijke verlichting en decoraties. Denk aan discolampen, een spiegelbol of kleurrijke slingers en ballonnen.

Snacks en drankjes

Zorg voor snacks en drankjes die passen bij het feestelijke karakter van de kinderdisco. Denk aan popcorn, fruitspiesjes, limonade of kleine sandwiches.

Video: De Bruiloft Nanny

Gezelschapsspelletjes op de bruiloft

Het organiseren van gezelschapsspelletjes op jullie bruiloft is een geweldige manier om kinderen (en zelfs volwassenen ;)) te betrekken en te vermaken. Gezelschapsspelletjes zorgen voor gezelligheid, interactie en een ontspannen sfeer.

Kies de juiste spelletjes

Kies gezelschapsspelletjes die geschikt zijn voor de verschillende leeftijdsgroepen van de kinderen die op jullie bruiloft aanwezig zullen zijn. Denk aan bordspellen, kaartspellen, puzzels of educatieve spellen. Kies spellen die makkelijk te leren zijn en niet te lang duren, zodat meerdere kinderen kunnen deelnemen.

Creëer een speciale speelruimte

Richt een aparte hoek of ruimte in voor de gezelschapsspelletjes. Zorg voor voldoende tafels en stoelen en een rustige, comfortabele sfeer waar kinderen zich kunnen concentreren en ontspannen. Houd rekening met de locatie en de grootte van jullie bruiloft bij het plannen van de speelruimte.

Zorg voor begeleiding

Wijs iemand aan, zoals een bruiloft nanny, om toezicht te houden op de spelletjesruimte en te zorgen dat alles soepel verloopt. Deze persoon kan kinderen helpen met spelregels, aansporen om samen te spelen en eventuele problemen oplossen.

Houd rekening met de planning

Plan de gezelschapsspelletjes op een geschikt moment tijdens de bruiloft, bijvoorbeeld tijdens de receptie, het diner of tussen andere activiteiten door. Zorg ervoor dat de spelletjes niet overlappen met belangrijke momenten, zoals de ceremonie, speeches of het aansnijden van de taart als jullie daar graag de kinderen bij hebben.

Personaliseer de spelletjes

Overweeg om enkele van de gezelschapsspelletjes te personaliseren, bijvoorbeeld door jullie namen, trouwdatum of een foto toe te voegen. Dit maakt de spelletjes niet alleen uniek voor jullie bruiloft, maar zorgt ook voor een mooi aandenken.

 

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nanny

Kindvriendelijke snacks, drankjes en eten

Het cateringdeel van een bruiloft kan voor kinderen wat saai zijn, veel gerechten zijn natuurlijk afgestemd op volwassen. Om ervoor te zorgen dat de kleintjes zich even speciaal en verzorgd voelen, is het handig om kindvriendelijke snacks, drankjes en maaltijden te overwegen.

Snackjes voor de kids

Bij de voorbereiding van kindvriendelijke snacks, is het belangrijk voor een mix van gezonde en feestelijke ongezonde traktaties te gaan. Kleurrijke fruit- en groenteschotels zijn een goede manier om kinderen voedingsrijke voeding te geven. Voeg hier kleine dips zoals hummus, yoghurt of chocolade aan toe. Voor een leuke twist kun je het fruit snijden in de vorm van dieren of hartjes.

Mini-sandwiches of -wraps zijn ook een geweldige optie. Deze kunnen worden gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kaas, kalkoen, of pindakaas en jam. Ook min-sandwiches kun je in verschillende vormen snijden, zoals sterren of bloemen.

Kindvriendelijke drankjes

Wat betreft drankjes, kan een ‘kid-friendly mocktail station’ een grote hit zijn. Kinderen kunnen hun eigen drankjes mengen met een selectie van kleurrijke vruchtensappen, (kinder) frisdranken, vers fruit en leuke rietjes of parapluutjes. Je zou ook een selectie van warme chocolademelk en milkshakes kunnen neerzetten, afhankelijk van het weer en het tijdstip van de dag.

Tijd voor een kids diner

Voor de hoofdmaaltijd, blijven klassiekers zoals kipnuggets, pizza, pasta met tomatensaus, en hotdogs meestal een favoriet bij kinderen. Maar vergeet niet om ook een paar gezondere opties zoals gegrilde kip, gestoomde groenten, of een kleine salade aan te bieden. Serveer deze in kindvriendelijke porties om verspilling te verminderen.

Ten slotte, voor het dessert, kun je een mini-dessertstation hebben met cupcakes, koekjes en fruit. Kinderen zouden het geweldig vinden om hun eigen cupcake te versieren of koekjes te versieren met verschillende glazuren en sprinkles. Op deze manier pak je ook nog eens een extra activiteit mee.

Houd rekening met allergieën

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele voedselallergieën of dieetbeperkingen. Met een beetje creativiteit en planning, kan het serveren van kindvriendelijk eten en drinken bij een bruiloft zorgen voor blije kinderen en dankbare ouders.

Kinderen op de bruiloft? Huur een bruiloft nanny

Foto: De Bruiloft Nannyhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiration/planning/bruiloft-nanny/