‘Ik verkoop de oude kleding van mijn oma op Vinted, maar ze weet van niks’


In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Merel (25)* die de kleding van haar oma op Vinted verkoopt, die hier niks vanaf weet.

Hi Merel, kan jij iets meer vertellen over je geheime handeltje?

“Zeker. Ik heb een hele goede band met mijn oma. We hebben dezelfde interesses, waardoor we elkaar dagelijks spreken. Ook op het gebied van kleding lijken we enorm op elkaar. Mijn oma is dol op designer tassen en high-end sieraden. Ook wist ze altijd de mooiste items te shoppen voor een prima prijs. Nu ze steeds ouder wordt en minder de deur uitgaat, vindt ze het zonde dat haar mooie spullen niet gezien worden. Daarom geeft ze veel aan mij.

Er zitten een aantal dingen bij die ik zelf draag, maar ook veel items die niet mijn smaak zijn. Er zitten best veel items van dure merken bij, die lange tijd in mijn kast of in een plastic tas lagen te verstoffen. Daarom bedacht ik een paar maanden geleden iets. Ik besloot wat items op Vinted te zetten.”

En werkte dat?

”Het sloeg meteen aan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn oma mooie spullen kocht vroeger, van goede materialen. Nu vintage kleding kopen helemaal in is, slaan haar hoogwaardige items goed aan. Mensen willen toch voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Voor mij is het ook fijn. Het afgelopen jaar heb ik moeite gehad om rond te komen en dit hielp mij toch de eindjes aan elkaar te breien. Sommige items leverden wel €300 op.”

Hoe voel jij je over deze handel?

“Aan het begin wel schuldig, maar ik weet dat ik uiteindelijk toch de items krijg, waardoor ik er nu weinig moeite mee heb. Ik heb het haar nog niet verteld. Ze vraagt weleens of ik de items draag, dan zeg ik natuurlijk ja. Ook trek ik altijd een van de items aan als ik bij haar op bezoek ga. Ik durf niet te vertellen dat ik driekwart van haar spullen heb verkocht. Al denk ik niet dat ze het heel erg zou vinden.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Kim (24): ‘Ik ben stiekem best jaloers op mijn vriendinnen die een relatie hebben met kerst’

https://www.nsmbl.nl/kleding-van-oma-vinted/