Huwelijksreis Amerika: Tips, inspiratie & visum


Zijn jullie al aan het nadenken over de huwelijksreis? Voor jullie honeymoon wil je natuurlijk wel een extra bijzondere bestemming uitkiezen. Amerika is een ideaal land voor een actieve en avontuurlijke huwelijksreis. Je vindt hier bruisende steden en prachtige natuurgebieden. Alleen hoe stel je de juiste reis samen voor de USA? En hoe kun je een visum voor Amerika aanvragen? Je leest het hier! 

De Verenigde Staten is de perfecte plek voor een prachtige huwelijksreis. Er zijn wel 50 staten die jullie samen kunnen gaan ontdekken! Genoeg te doen dus, maar hoe kun je een huwelijksreis naar Amerika voorbereiden?

Visum voor Amerika aanvragen

Het is goed om te weten dat je voor je huwelijksreis naar Amerika een ESTA nodig hebt. Deze afkorting staat voor Electronic System for Travel Authorization. Met een ESTA krijg je officieel toestemming om het land in te kunnen reizen. Je kunt zelf je ESTA voor Amerika aanvragen, dat kan gewoon online. Als je ESTA wordt toegekend, heb je geen visum meer nodig. Dat scheelt weer! Ben je benieuwd hoe lang je ESTA geldig is? Je kunt hem gebruiken om tot drie maanden door Amerika te reizen. Tijd genoeg dus om heel wat mooie dingen te zien!

Rondreis door Amerika zelf samenstellen

Het is heel goed mogelijk om je eigen rondreis door de Verenigde Staten samen te stellen. Door een auto te huren, kun je gemakkelijk van de ene naar de andere bestemming rijden. Het is niet lastig om in Amerika te rijden, maar je maakt wel snel lange dagen door de grote afstanden. Maak daarom vooraf vast een planning van alle dingen die jullie willen zien en kijk welke route jullie het best kunnen rijden. Je kunt dit vooraf helemaal vastleggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om ter plekke accommodaties te boeken en de definitieve reisroute te bepalen.

Huwelijksreis bestemmingen in Amerika

Amerika is een ontzettend groot land en er is dan ook van alles te doen. Het gaat je niet lukken om in één reis alles te zien en dus zul je keuzes moeten maken. Er zijn verschillende mooie reizen die jullie zouden kunnen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Best of the West: De westkust van Amerika is ontzettend mooi. Niet alleen vind je hier toffe steden zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, ook heb je hier heel wat mooi nationaal parken. Je kunt een roadtrip maken langs de watervallen van Yosemite, de droge woestijn van Nevada en de indianenreservaten in Arizona. Dit kan met een auto, maar een camper is natuurlijk ook heel avontuurlijk. Deze reis is een echte klassieker!
  • Treinreis van New York naar San Francisco: Met de trein reizen is niet heel gebruikelijk in de USA, maar de treinreis van New York naar San Francisco is wel echt een onvergetelijke ervaring. Deze treinreis voert je dwars door Amerika en allerlei verschillende soorten landschappen. Ideaal als je in korte tijd veel wilt zien!
  • Roadtrip langs de oostkust: Niet alleen het westen, maar ook de oostkust van Amerika is zeker de moeite waard. Je vindt hier bijzondere steden zoals New York, Washington, Boston en Philadelphia. Je kunt ook wat verder naar beneden zakken en naar Florida gaan. Of breng juist een bezoek aan de adembenemende Niagra Falls!

Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

Om in Amerika te komen, moet je uiteraard met het vliegtuig. Maar hoe lang is het eigenlijk vliegen naar Amerika? De Verenigde Staten is een groot land, dus je reisduur hangt af van het gedeelte dat je wilt bezoeken. Vliegen van Schiphol naar New York duurt bijvoorbeeld ruim 8 uur. Vlieg je naar de westkust van Amerika? Voor een vlucht naar San Francisco ben je ongeveer 11 uur in de lucht.

Fly and drive in Amerika

Amerika is een ideaal land voor een fly and drive vakantie. Dat betekent dat je het vliegtuig met de auto combineert. Je kunt een vlucht naar een grote stad in Amerika boeken, zoals bijvoorbeeld New York of San Francisco. Vanaf hier kunnen jullie een auto huren en er verder op uittrekken. Wist je dat het zelfs mogelijk is om je huurauto in een andere stad in te leveren? Op deze manier kun je zoveel mogelijk verschillende plekken zien tijdens jullie reis. Vaak betaal je hier wel een extra vergoeding voor, maar dit is zeker de moeite waard als jullie een langere autoreis willen maken en vanuit een andere plaats terug naar huis vliegen.

Checklist huwelijksreis naar Amerika

Willen jullie een huwelijksreis naar Amerika gaan maken? Dan kun je onderstaande checklist gebruiken om te checken of jullie aan alles hebben gedacht:

  • Je reisroute uitstippelen
  • Vliegtickets boeken
  • Overnachtingen en huurauto reserveren
  • Je ESTA voor Amerika aanvragen
  • Checken of je nog bepaalde vaccinaties nodig hebt voor je reis door de USA
  • Geld wisselen of je instellingen van je bankpas naar ‘wereld’ wijzigenhttps://bruiloftinspiratie.nl/huwelijksreis-amerika/