Housewarming cadeau nodig? Dit zijn onze 7 favorieten!


Het vinden van een huis is vaak niet eenvoudig. Want vind nu maar net die ene woning met een tuin op het zuiden, genoeg slaapkamers én in je favoriete beurt. Reden genoeg dus om wanneer iemand zijn plekje heeft gevonden een feestje te geven. En net als bij ieder ander feestje breng je dan vaak iets mee. Maar wat is nu een goed of creatief housewarming cadeau waar iemand echt iets aan heeft? Daarom hebben wij hieronder een lijstje gemaakt van onze favorieten, waar je je hopelijk door kan laten inspireren.

Scherven brengen geluk

cadeau housewarming

Is het een gezegde dat hoe meer glazen er tijdens een feestje sneuvelen, hoe beter het feestje is? Of is dat iets wat ik zelf bedacht. Hoe dan ook van mooi glaswerk kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Bovendien kun je er qua design ook nauwelijks fout mee gaan. Geef bijvoorbeeld een paar mooie wijnglazen in combinatie met een lekkere fles wijn en de nieuwe bewoners zullen je bij het volgende feestje dankbaar zijn.

Op zoek naar een creatief housewarming cadeau? Maak het persoonlijk!

creatief housewarming cadeau

De leukste cadeaus zijn natuurlijk degene waar iemand zelf moeite heeft ingestopt. Er zijn daarom ook gelukkig genoeg DIY-projectjes waarmee je iemand een persoonlijk cadeau kan geven. Iedereen heeft een kalender nodig, dus waarom niet eentje met leuke foto’s zoals die van kerst of de eerste vakantie samen. Te veel foto’s om uit te kiezen of geef je liever iets waar ze door heen kunnen bladeren? Ga dan voor een leuk fotoboekje.

Pak lekker uit!

cadeau housewarming

Een nuttig housewarming cadeau omdat het niet bij het interieur hoeft te passen, maar vooral heel lekker is een pakket vol lekkere ‘luxe’ etenswaren. Denk aan een lekkere kaas, verse noten, goede olijfolie, een mooie peper, etc. Zijn de nieuwe bewoners echte koffieliefhebbers of theeleuten, dan kun je natuurlijk ook niet mis gaan met een koffie en thee pakket. Perfect voor bij de koffiehoek. Of wat dacht je een van mand vol ingrediënten om heerlijke cocktails mee te maken?

Shake it up!

cadeau voor een housewarming

En over cocktails gesproken. Een creatief housewarming cadeau dat ook nog eens meteen kan worden ingezet is een cocktail shaker. Geef er een receptenboekje bij met allemaal heerlijke cocktails en je kan aan de slag. De housewarming wordt hoe dan ook een groot feest.

Een creatief housewarming cadeau om samen te geven

cadeau voor housewarming

De volgende cadeaus zijn wat aan de prijzige kant en daarom perfect om samen met vrienden en/of familie te geven. Een verhuizing is namelijk de perfecte gelegenheid om iemand nieuwe apparatuur te geven. En nu zijn er natuurlijk een hoop om uit te kiezen, maar onze drie favorieten zijn de pizzaoven, BBQ en de good old koffemachine. 

Wie houdt er nou niet van pizza? Precies. Een pizzaoven is daarom een perfect housewarming cadeau. Zo maak je eenvoudig heerlijk zelfgemaakte pizza of bak je diepvries pizza’s binnen vijf minuten lekker krokant. Ook een barbecue is een cadeau die iemand niet snel zal zien aankomen, maar waarschijnlijk wel fantastisch gaat vinden. Waarschijnlijk word je ook nog eens direct uitgenodigd voor een gezellige BBQ. Win-win! Eigenlijk mag een koffieapparaat niet missen in een huis, al wel niet voor de bewoners als voor de bezoekers. Iedereen zal dit cadeau dus zeker op prijs stellen.

Fijn voor in de keuken

messenblok

Bij een nieuw huis komt ook een nieuwe keuken en om daar goed gebruik van te maken heb je wel de juiste spullen nodig. En een typische aankoop waar mensen zelf niet zo snel aan zouden denken, maar wel fijn om te hebben is een messenblok. Vooral de kookliefhebbers zullen je dankbaar zijn. Het klinkt misschien suf, maar het is in elk geval wel functioneel. Bestek. Iedereen heeft het nodig, dus het ideale housewarming cadeau. Om er nog een beetje pit aan te geven kun je een bijzondere set kopen voor speciale gelegenheden, zoals in het goud of zwart.

Green it up met dit housewarming cadeau.

vazen housewarming

Net als bij andere feestjes kan een bosje bloemen geven eigenlijk niet mis gaan. Ook het geven van een mooie kamerplant zullen de meeste mensen wel waarderen, maar je kunt het ook eens net iets anders aanpakken. Geef bijvoorbeeld een mooie bloempot voor binnen of buiten, waardoor de plantjes alvast een fijne plek hebben om in te staan. Hebben de nieuwe bewoners een tuin of een ruim balkon? Denk dan eens aan fruitboom. Appel-, pruimen-, peren- en kersenbomen doen het vaak goed in Nederland.https://www.woonlovers.nl/creatief-housewarming-cadeau/