Hoe kies je de beste jaloezieën voor jouw interieur?


Jaloezieën zijn een hele stijlvolle en tegelijkertijd functionele toevoeging aan je interieur. Omdat deze vorm van raamdecoratie erg populair is, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Vind je het lastig om een goede keuze te maken en te bepalen welke jaloezieën het beste passen bij jouw woning? Maak dan gebruik van het onderstaande stappenplan.

Stap 1. Formaat

Het juiste formaat is essentieel voor een mooi en functioneel resultaat. Je kunt ervoor kiezen om horizontale jaloezieen zelf in te meten of dit door een professional te laten doen. Bij het inmeten moet je niet alleen letten op de breedte en hoogte van het raam, maar ook alvast nadenken over de gewenste lamelbreedte. Grote ramen komen vaak beter tot hun recht met brede lamellen, terwijl smalle lamellen juist beter werken voor kleine ramen. 

Stap 2. Materiaal

Het materiaal van de jaloezieën bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Houten jaloezieën hebben een warme en natuurlijke look wat past bij veel interieurs. Aluminium jaloezieën ogen juist heel modern en zijn daarnaast licht van gewicht. Wie op zoek is naar een duurzame en trendy optie, is een jaloezie van bamboe een leuke keuze. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen.

Stap 3. Kleur

De kleur van de jaloezieën is een belangrijk aspect dat bijdraagt aan de algehele uitstraling van je interieur. Vraag een aantal kleurstalen aan om te zien hoe verschillende tinten eruitzien in de ruimte en hoe het combineert met de rest van je interieur. Houd rekening met de kleuren van de muren, vloer, meubels en andere decoratieve elementen. Neutrale kleuren zoals beige passen vrijwel altijd, maar met een uitgesproken of hele donkere kleur kun je een gaaf statement maken. Op dit moment zijn zwarte houten jaloezieen bijvoorbeeld erg populair. Het geeft een stoere twist aan de woning, maar is wel met veel woonstijlen te combineren.

Stap 4. Afwerking en details

De afwerking en details kunnen een groot verschil maken in zowel de uitstraling als de functionaliteit van de raambekleding. Denk hierbij aan de keuze tussen ladderkoord en ladderband. Een koord is subtiel en klassiek, terwijl een ladderband stoerder oogt en daarnaast meer licht tegenhoudt. Overweeg ook de bedieningszijde: wil je deze aan de linker- of rechterkant? De afwerking van de bovenbak is eveneens een belangrijk detail. Het is echt de finishing touch van de jaloezieën die zorgt voor de gewenste uitstraling.

Met behulp van de bovenstaande stappen ben je goed op weg om de perfecte jaloezieën te vinden voor jouw interieur!https://www.woonlovers.nl/hoe-kies-je-de-beste-jaloezieen-voor-jouw-interieur/