Hoe IoT je kan helpen in je tuin!


Internet of Things, ofwel slimme apparaten, worden steeds vaker en steeds meer in huis gebruikt. Zo worden ze tegenwoordig gebruikt voor de verlichting, muziek, televisie of voor het zetten van een heerlijk bakje koffie. Maar wist je dat IoT ook buitenshuis voor veel gemak kan zorgen!? Hier zetten we een aantal voorbeelden op een rij hoe slimme apparaten je helpen in je tuin! 

Slimme apparaten beveiligen

Voordat we echter gaan kijken welke apparaten jouw tuin naar het volgende niveau kunnen brengen, willen we het belang van een VPN benadrukken. Door een VPN voor meerdere apparaten te gebruiken, weet je zeker dat de gegevens veilig uitgewisseld worden tussen je telefoon en het apparaat.

Zeker de slimme apparaten met zwakke beveiliging worden door hackers vaak gekozen om toegang te krijgen tot de systemen van je mobiele telefoon. Door een VPN op je router te installeren worden alle apparaten beschermd en hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid! 

Slimme bewateringsinstallaties

Het op tijd water geven van je platen is van cruciaal belang om ze het beste te laten groeien. Toch is dit een stuk gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je allerlei verschillende planten in je tuin hebt staan. Slimme bewateringssystemen helpen je hier een handje bij. 

Deze slimme systemen geven je platen periodiek water, waarbij ze ook de vochtigheid in de grond kunnen meten. Hierop wordt vervolgens de hoeveelheid water afgestemd. Op die manier weet je zeker dat je een prachtig groene tuin krijgt! Je moet natuurlijk nog wel zelf de tuin bijhouden! 

Slimme verlichting

Naast de slimme verlichting binnen, kun je de slimme verlichting ook in je tuin gebruiken. Zo kun je vanaf een app de tuinverlichting inschakelen, kun je een timer instellen of kun je op afstand de verlichting aan- of uitschakelen. Je kunt de slimme verlichting ook koppelen aan je locatie. Loop je de tuin in, dan kun je ervoor zorgen dat de verlichting automatisch aan gaat. 

Slim weerstation

Tot slot hebben we nog het weerstation, dat je met allerlei andere apparaten kunt verbinden. Dit weerstation meet verschillende elementen, waaronder temperatuur, luchtvochtigheid, UV-index, regen en wind. Hierdoor weet je altijd precies wat voor weer het is of gaat worden via je mobiele telefoon.

Toch kun je deze ook koppelen aan andere apparaten, zoals je zonnescherm. Is het buiten warmer dan 25 graden en wil je niet dat het binnen te warm wordt, dan kun je deze bijvoorbeeld koppelen aan je zonnescherm. Deze klapt dan automatisch uit zodra de temperatuur te hoog is en het niet regent. Je kunt het weerstation ook verbinden met je beregeningsinstallatie, de verlichting in je tuin of andere apparaten. 

Slimme apparaten beginnen dus ook buiten een grote rol te spelen. Met een VPN zorg je ervoor dat je altijd veilig gebruik maakt van deze apparaten, terwijl de apparaten er zelf voor zorgen dat je heerlijk kunt genieten van een mooie groene tuin!https://www.woonlovers.nl/hoe-iot-je-kan-helpen-in-je-tuin/