Een bruiloft kan natuurlijk niet zonder lekkere hapjes en drankjes. Waarschijnlijk hebben de gasten hun maag behoorlijk vol gegeten tijdens het diner, maar wanneer de voetjes van de vloer gaan, zullen ze vanzelf weer honger krijgen. En ook als jullie avondgasten voor het trouwfeest hebben uitgenodigd, is het belangrijk om lekker eten te regelen. Maar waar kun je dan aan denken? En hoeveel hapjes heb je nodig voor een trouwfeest? 

Als er iets belangrijk is dan is het wel dat er voldoende lekkere hapjes zijn op een bruiloft. Je wilt immers voorkomen dat de gasten met een lege maag komen te zitten. Bovendien zorgen hapjes voor een feestelijke sfeer, precies wat je wil op een bruiloft!

Lekkere hapjes voor jullie trouwfeest

Wist je dat het eten op een trouwfeest heel persoonlijk kan zijn? Jullie kunnen namelijk de hapjes uitkiezen die jullie lekker vinden. Zijn jullie echte Bourgondiërs? Ga dan voor een uitgebreid buffet tijdens het feest waarbij de gasten zelf een bordje met eten op kunnen scheppen. Houden jullie juist meer van chic dineren? Dan is het leuk om verschillende rondes met kleine, chique hapjes rond te laten gaan. En houden jullie het liever gewoon simpel? Dan is een schaal met bittergarnituur natuurlijk ook prima! Lees voor meer inspiratie dit blog met 4 leuke ideeën voor de hapjes op jullie trouwfeest.

Hoeveel eten gasten tijdens het trouwfeest?

Je wilt absoluut voorkomen dat de gasten op jullie bruiloft trek beginnen te krijgen. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de feeststemming een stuk minder wordt of dat er zelfs gasten eerder naar huis gaan. Aan de andere kant zijn hapjes bij een trouwfeest soms best prijzig en wil je dus ook weer niet te veel eten voor de gasten regelen. Aan wat voor hoeveelheden moet je dan denken? Natuurlijk hangt het er heel erg vanaf wat voor hapjes jullie regelen, maar je kunt uitgaan van ongeveer vijf of zes hapjes tijdens het hele trouwfeest. Dit betekent dat gasten minimaal ieder uur iets te eten krijgen. Snijden jullie de bruidstaart aan tijdens het feest? Dan kan de taart één van de rondes met hapjes zijn.

Midnightsnack na afloop van het trouwfeest

Tegenwoordig kiezen veel bruidsparen ervoor om hun trouwfeest ook nog af te sluiten met een lekkere midnight snack. Van al dat dansen en drinken krijgen jullie immers snel weer trek! Je kunt bijvoorbeeld denken aan een puntzak friet of een broodje hamburger. Het kan ook leuk zijn om een foodtruck in te schakelen om jullie ’s nachts nog van een lekkere snack te voorzien.

Diner dansant op jullie bruiloft

In plaats van een trouwfeest zouden jullie ook voor een diner dansant op jullie bruiloft kunnen kiezen. Een diner dansant is een uitgebreid en avondvullend diner met meerdere gangen. Tijdens de gangen is er eventueel ruimte om te dansen of entertainment voor de gasten te verzorgen. Zo zouden jullie bijvoorbeeld een toffe band in kunnen huren die tussen de gangen door een optreden verzorgt, terwijl tijdens het eten rustige achtergrondmuziek wordt gespeeld. Als jullie voor een diner dansant kiezen op jullie bruiloft maken jullie dus een combinatie van het trouwfeest en het eten. Hierdoor hoeven jullie geen extra hapjes meer te regelen voor de gasten.