Duurzaam verwarmen? Dat doe je zo!


Duurzaam wonen is een ‘hot topic’. In 2050 moeten alle woningen aardgasvrij zijn en we doen allemaal ons best om energie te besparen. Maar aangezien de meeste woningen middels de cv-ketel nog steeds op gas verwarmd worden, is gasloos verwarmen voor veel mensen nog een ver-van-hun-bed-show. Want hoe werkt dat nou, duurzaam verwarmen? Wij zetten het voor je op een rij!

Warmtepomp of infraroodverwarming?

Als je kiest voor duurzaam verwarmen zonder gas, dan heb je verschillende opties. Heb je vloerverwarming liggen? Dan is een warmtepomp vaak een goed idee. Hiervoor hoef je dan relatief weinig aanpassingen te doen, terwijl je wel volledig aardgasvrij gaat verwarmen. Een andere vorm van duurzaam elektrisch verwarmen is infraroodverwarming. Infraroodverwarming maakt gebruik van dezelfde warmte als die van de zon, alleen zonder de schadelijke straling. Als je benieuwd bent hoe dat voelt, kun je deze warmte zelf gaan ervaren in een showroom infraroodverwarming. Een voorbeeld van een bedrijf met een showroom waar je infraroodverwarming zelf kunt ervaren, is Enirgy uit Schijndel (Noord-Brabant).

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een elektrische manier van verwarmen, waarbij gebruik gemaakt wordt van infrarode straling. Dit is dezelfde warmte als we kennen van de zon. Deze straling verwarmt de massa in een ruimte, in plaats van de lucht (zoals traditionele centrale verwarming doet). Infraroodverwarming is volledig veilig, want voor het verwarmen wordt geen schadelijke straling gebruikt. Het hele gezin kan daarom genieten van deze heerlijk comfortabele verwarming!

Infraroodpanelen in je interieur

Behalve comfortabel en prettig, is infraroodverwarming in je woning ook esthetisch gezien een goede keuze. De meeste infraroodpanelen zijn goed te integreren in je interieur. Als je de panelen aan het plafond bevestigt, creëer je in vrijwel alle gevallen het hoogste rendement. Maar de panelen kunnen ook (schuin) aan de wand bevestigd worden. Infraroodpanelen zijn er in verschillende kleuren en vormen (zo zijn er vierkante, ronde en rechthoekige panelen) en kunnen in veel plafonds netjes weggewerkt worden. Kies je voor infraroodverwarming, dan kunnen bovendien je radiatoren van de muur gehaald worden. Dat scheelt ruimte én kijkt lekker strak. 

Infraroodverwarming zelf ervaren

Ben je benieuwd en wil je meer weten over infraroodverwarming? Of deze heerlijke warmte zelf ervaren? Ga dan naar een showroom waar je zelf kunt voelen hoe de warmte van infrarood voelt en waar je persoonlijk geadviseerd wordt over de manier waarop jij deze duurzame, elektrische verwarming in jouw woning kunt toepassen! Enirgy uit Schijndel (Noord-Brabant) is één van de partijen die je hierin kunnen helpen. Zij geven je graag een advies op maat!https://www.woonlovers.nl/duurzaam-verwarmen-dat-doe-je-zo/