Duurzaam huwelijkscadeau? 5 originele ideeën


Steeds meer mensen vinden het belangrijk om zo goed mogelijk met de wereld om te gaan. Trouwen is niet bepaald goed voor het milieu, maar toch zijn er manieren om ook op deze dag heel bewust bezig te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer cadeaus te vinden die goed zijn voor het milieu. Wij hebben 5 leuke ideeën verzameld als duurzaam huwelijkscadeau.

Een milieuvriendelijke bruiloft plannen is best een uitdaging. Over het algemeen zorgen bruiloft namelijk voor flink wat CO2 uitstoot. Extra leuk is het daarom als je heel bewust nadenkt over het cadeau voor het bruidspaar. Kies bijvoorbeeld voor een duurzaam huwelijkscadeau.

#1. Uitje als duurzaam huwelijkscadeau

De meeste mensen hebben al genoeg spullen in huis. Een cadeaubon voor een uitje is daarom een stuk leuker om te geven. Koop bijvoorbeeld een Wonderbox waarmee je het bruidspaar uitjes zoals een etentjes, high wine of weekendje weg cadeau kunt geven. Met de bon kunnen ze zelf een moment kiezen om er samen nog even lekker tussenuit te gaan.

#2. Een huwelijksboompje als cadeau

Het is ook altijd mooi om een symbolisch huwelijkscadeau te geven. Planten en bomen zijn hier erg geschikt voor, omdat ze in de loop der jaren steeds verder zullen groeien, net als het huwelijk. Er zijn allerlei leuke bomen te krijgen als duurzaam huwelijkscadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie appelboom voor in de tuin? Hier kan het bruidspaar nog jarenlang plezier aan beleven. Hebben ze niet zo’n grote tuin? Dan is deze set waarmee je zelf een Bonsai boompje kunt kweken ook een tof idee!

#3. Stukje van de huwelijksreis cadeau geven

Op huwelijksreis gaan is misschien niet zo duurzaam, maar toch kan het een leuk idee zijn om een stukje van de huwelijksreis cadeau te geven. Zo draag je bij aan iets wat het stel toch al wilde doen, maar kun je het nog wel extra bijzonder maken. Ook hierbij gaat het weer om het geven van een ervaring in plaats van spullen. Geef bijvoorbeeld een ontspannen massage cadeau of trakteer het bruidspaar op een etentje. Je kunt ook een bijdrage leveren voor een leuke excursie op de plek van bestemming.

#4. Donatie aan een goed doel

Wil je écht iets goeds doen voor de wereld? Dan is een donatie aan een goed doel een ideaal duurzaam huwelijkscadeau. Kies hiervoor een goed doel uit waar het bruidspaar veel mee heeft of laat ze zelf een doel kiezen. Zo weet je zeker dat het geld op een goede plek terechtkomt.

#5. Cadeaumand met lokale producten

Tot slot kan het leuk zijn om zelf een cadeaumand te maken met allerlei duurzame, lokale producten. Maak bijvoorbeeld een ontbijtmand met lekkernijen van boerderijen uit de omgeving waarmee het bruidspaar de volgende ochtend heerlijk kan ontbijten. Hoe dichterbij de producten gekocht worden, hoe duurzamer het is. Bovendien zijn streekproducten vaak een stuk bijzonderder dan de standaardproducten uit de supermarkt. Extra leuk om te geven dus!

Dit blog bevat affiliate links. https://bruiloftinspiratie.nl/duurzaam-huwelijkscadeau/