Dit zijn echte no-go’s op date, volgens bartenders


Met iemand afspreken die je niet kent is in den beginne al erg ongemakkelijk. Daten is een gek iets, maar toch doen velen van ons het aan de lopende band. We geven toe: een date kan nooit vlekkeloos gaan. En wie zien dat van de zijlijn misgaan? Juist, bartenders.

Dus om je een handje te helpen, geven bartenders je een aantal anti-tips. Want van deze dingen wordt niemand verliefd op je.

Dit zijn de meest cringe dingen om te doen tijdens een date, volgens bartenders

En zij kunnen het weten.

1. Bestellen voor de ander

Het komt waarschijnlijk uit een goed hart, maar bestellen voor de ander kan heel denigrerend overkomen. Het is juist belangrijk om elkaar de vrijheid te geven te bestellen wat je wil én wanneer je wil. Als de ander aangeeft geen drankje meer te willen, dan is het erg cringe als je toch bestelt. Vrijheid is blijheid, dus.

2. Opscheppen over geld om indruk te maken

Overduidelijk opscheppen over inkomsten is niet chique, daar zijn we het allemaal wel over eens toch? Maar er is één ding erger: humble brags.

Bartender Jeff Umana zag het ooit flink misgaan door zo’n opmerking. “When one of them orders a top-shelf whiskey and the other orders a Tito’s club, and Mr. Top Shelf says something like, ‘Oh, I used to drink that in college…’ and there goes the date,” vertelt hij.

3. Een vaste plek hebben voor eerste dates

Wij mensen zijn gewoontedieren en als we eenmaal een plek hebben ontdekt die perfect is voor dates, dan keren we daar graag terug. En hoewel het fijn is om een graag geziene gast te zijn, wil je niet het risico lopen dat de bediening of de vaste bargasten per ongeluk iets laten slippen over een vorige date.

4. Te veel drinken

Een inkoppertje, maar wél een die genoemd moet worden. Samen een drankje drinken is leuk, maar pas op dat je niet je zenuwen wegdrinkt. De ervaring leert dat je dan een stuk sneller drinkt – en dus ook een stuk sneller dronken wordt. Niet echt charmant.

5. Ongemakkelijk doen over de bon

De bon, het blijft een ongemakkelijk element van de date. Wie betaalt maakt eigenlijk niet zoveel uit, als er maar niet ongemakkelijk over gedaan wordt. Bedenk dus van tevoren of jij wil betalen en kaart dat soepel aan wanneer de rekening op tafel komt. Scheelt je weer een hoop ongemak.

Rosalin over daten: ‘zijn we tegenwoordig in de renaissance van het daten terecht gekomen?’

 

Reageer op artikel:

Dit zijn de meest cringe dingen om te doen tijdens een date, volgens bartenders

https://www.nsmbl.nl/cringe-dingen-om-te-doen-date-bartenders/