dit koop je voor Randstedelijke vrienden


Wie in een grote stad woont, kan er niet omheen: de ‘Havermelkelite’. Grote kans dat jij en jouw vrienden ook onderdeel zijn van deze Randstedelijke subcultuur, die uitgelopen is tot een virale gimmick. Maar wat koop je deze maand voor jouw geliefde Havermelk-vrienden en -familie?

Hun yuppenleven is namelijk al compleet genoeg. Gevuld met koffiedates, lesjes Rocycle en avonden in natuurwijnbarren. Maar wedden dat hun hartje toch sneller gaat kloppen van deze items onder de boom?

De ultieme cadeaus voor de Havermelkelite

Neem deze lijst vooral met een korrel zout — en een flinke scheut Oatly.

Le Creuset

De natte droom van iedere yup is een complete pannenset van Le Creuset, met de signature braadpan als paradepaardje. Hoe iconisch de rode variant ook is… Liever kies je voor een neutrale tint, zodat de pan matcht met een beige interieur en niet te opzichtig is (hi, quiet luxury).

Le Creuset Signature braadpan Ø26 cm – €222

cadeaus havermelkelite
de Bijenkorf

Aesop handzeep

Dit is zo’n klassieker dat ‘ie eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft. Is €35 te duur voor een handzeep? Niet als de ontvanger ‘m levenslang hervult met goedkope zeep. Alles voor de ✨ aesthetic ✨.

Aesop Resurrection Aromatique Hand Wash – €35

cadeaus havermelkelite (1)
de Bijenkorf

Oranje wijn

Een aardigheidje meenemen voor de Randstedelijke gastvrouw of -heer van het kerstdiner? Dat kan natuurlijk niets anders zijn dan een fles oranje wijn. Het liefst met kroonkurk en een lekker minimalistisch etiket.

Calcarius Orange Puglia uit 2021 – €22

cadeaus havermelkelite (2)
Drankerij

Birkenstock Bostons

Zodra de zon weer begint te schijnen is het tijd voor linnen broeken en Birkenstock Bostons. Heeft jouw geliefde deze nog niet? Dan is dit het moment om ze in te slaan, want in het voorjaar zijn ze overal weer uitverkocht.

Birkenstock Boston Suede – €160

cadeaus havermelkelite (3)
Birkenstock

Workouts bij Saints & Stars

Fit blijven dat doe je als lid van de Havermelkelite door twee dingen te doen: dansen in De School en lessen bij Saints & Stars. Dat laatste is alleen vrij prijzig, dus een lesje cadeau is altijd welkom.

Saints & Stars vijf workouts – €90

cadeaus havermelkelite (4)
Saints & Stars

Salomon schoenen

Het Franse merk Salomon is ooit begonnen met de missie om sportgear te veranderen. Little did they know dat ze uit zouden uitgroeien tot Randstedelijke hypewear.

Salomon XT-6 – €179,95

cadeaus havermelkelite (5)
Zalando

Een nachtje ontprikkelen

Merk je dat jouw stadse vriend een beetje overprikkelt raakt in de urban jungle? Doe hem/haar/die dan een nachtje in een tiny house cadeau, weg van de drukte. Op Airbnb vind je verschillende parels in eigen land.

cadeaus havermelkelite (16)
NSMBL

Santal 33

Die (niet meer zo) unieke houtgeur die je bij half Amsterdam, Utrecht en Haarlem ruikt, is Santal 33 van Le Labo. Een merk dat zich binnenkort (tot de grote vreugde van de HME) in Amsterdam zal vestigen.

Le Labo Santal 33 Eau de Parfum – €198

cadeaus havermelkelite (6)
de Bijenkorf

Sta je ingelote plek voor Wildeburg af

Heb jij mensen in jouw kringen die er dit weekend achter kwamen dat ze niet ingeloot zijn voor Wildeburg? Dat zijn ze waarschijnlijk nog steeds verdrietig. Als je een hartverwarmend cadeau wil geven, dan sta jij je plek af. Je laat ze natuurlijk wel zelf het ticket betalen — het gebaar is al een cadeau an sich. 

cadeaus havermelkelite (15)
Wildeburg

Shortlist Amsterdam kookboek

Iedere dag eten bij De Klepel, Euro Pizza en Metro tikt aan. Dus wat doe je dan? Juist, dan maak je hun meesterwerken na in eigen keuken met het Shortlist kookboek en natuurlijk een Le Creuset.

Shortlist Amsterdam – €35

cadeaus havermelkelite (7)
Shortlist

Basic krukje

Normaliter is het de kunst om een goedkoop item er duur uit te laten zien. Bij de Havermelkelite werkt het andersom, daar is het winnen als iets duurs er goedkoop uitziet. Neem bijvoorbeeld dit krukje van Artek. Ziet eruit als €10, maar kost je maar liefst €300. Goals.

Artek E60 kruk – €300

cadeaus havermelkelite (8)
Flinders

DGTL Tickets (want KI/KI, Marlon Hoffstadt en Young Marco)

Het festivalseizoen komt er volgend jaar gewoon weer aan en er is één festival dat iedereen in het vizier heeft: DGTL, met onder andere KI/KI en Young Marco op de line-up. Doe een weekendticket cadeau en jouw HME-vriend heeft heeft het weekend van zijn/haar/diens leven.

DGTL Weekendticket – €146,50

cadeaus havermelkelite (9)
DGTL

Grootverpakking Oatly

Om de muizenplaag maken Amsterdammers zich inmiddels niet meer zo druk. Het plotselinge tekort aan Oatly daarentegen? Dikke paniek. Doe daarom een voorraadje cadeau, zodat jouw lievelingsyup nooit zonder zit.

Oatly Haverdrank Barista Edition Voordeelverpakking – €15,90

cadeaus havermelkelite (10)
De Online Drogist

Labradoodle

Kinderen krijgen voor je dertigste is niet hip. Dus wat doe je als je jouw moederliefde ergens kwijt wil op 28-jarige leeftijd? Juist, dan koop je een Labradoodle. En het liefst een Urban Arrow erbij om je nieuwe schat in te vervoeren. Denk jij dat jouw Randstedelijke vriendin zich eenzaam voelt? Doe dan zo’n hond cadeau. Echt lief.

cadeaus havermelkelite (11)
NSMBL

Een ijsbad bij Renessence Spa

Je zou ook een massage of infrarood-sessie cadeau kunnen doen, maar de ijsbaden van Renessence zijn nu eenmaal het meest aesthetic op de Stories.

25 minuten ijsbad – €25

Renessence
Renessence

Zuurdesem van Fort Negen

Er is geen betere uiting van liefde, dan voor iemand in de rij staan bij Fort Negen. De ontvanger van de zuurdesem weet hoeveel tijd er in dit heerlijke cadeau zit.

cadeaus havermelkelite (13)
NSMBL

Gustaf Westman kop-en-schotel

Tot slot een cadeau dat perfect van pas komt in het dagelijks leven van de Havermelkelite: een knappe mok voor de havercappu’s. Deze van Gustaf Westman is de VanMoof onder de mokken.

Gustaf Westmann Chunky Cup – €65

cadeaus havermelkelite (14)
Gustaf Westman

https://www.nsmbl.nl/de-ultieme-havermelkelite-gift-guide-dit-koop-je-voor-je-meest-randstedelijke-vrienden/