dit is hoe je je nagels sterker maakt


Al aan het bedenken wat de volgende look op je nagels gaat worden? Dan is het wel handig dat je een nagelbed hebt om op te werken. We dromen allemaal van lange en elegante nagels – maar in de realiteit breken ze vaak snel af. Hoe maak je je nagels nu eigenlijk sterker? Dermatologen onthullen de beste trucs.

Het goede nieuws is dat een paar kleine veranderingen in je levensstijl beschadigde nagels weer in hun oude glorie kunnen herstellen – het kost alleen wat tijd en doorzettingsvermogen.

Dit is hoe je je nagels sterker maakt, volgens dermatologen

Bij Glamour UK doen verschillende dermatologen een boekje open over de dunner wordende nagel – en daar halen wij een paar handige tips uit.

Draag handschoenen als je in contact komt met water

Nagels absorberen heel veel water, nog meer dan de huid. Wanneer de nagel water absorbeert, worden de nagelcellen enorm belast, wat leidt tot afbladderen, afbreken en verzwakking. Een paar handschoenen is dus geen overbodige luxe, als je met water aan de slag gaat.

Gebruik een glasvijl

Dermatologen verkiezen glazen of kristallen nagelvijlen boven kartonnen exemplaren, omdat deze geen microscopische openingen of scheurtjes veroorzaken en in plaats daarvan een egale rand creëren op de nagel.

Vermijd nagelproducten met formaldehyde

Een product dat in no-time je nagels versterkt klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het vaak ook. Veel zogenaamde nagelversterkers bevatten nog steeds formaldehyde of formaline, ingrediënten die zeer schadelijk zijn voor de nagel. Pas hier dus mee op, voordat jij je nagel broos maakt, in plaats van sterker.

Skip aceton

Wat betreft chemische blootstelling, is nagellakremover een krachtige boosdoener: aceton kan de nagels sterk uitdrogen en de broosheid verergeren. Kies daarom voor een remover zonder aceton.

Behandel je nagels met glycolzuur

Glycolzuur doet niet alleen wonderen voor je huid, maar ook voor je nagels. Er is aangetoond dat glycolzuur broze nagels kan herstellen. Een nagelpeeling is dus helemaal geen verkeerd idee.

Nog meer tips om je nagels te laten groeien? Die vind je hier.

https://www.nsmbl.nl/dermatologen-onthullen-dit-is-hoe-je-je-nagels-sterker-maakt/