De mooiste bestemmingen voor een korte huwelijksreis


Heb je bij het woord huwelijksreis meteen het beeld in je hoofd van een eindeloze vakantie op een bounty eiland? Dat klinkt heerlijk natuurlijk, maar er zijn ook genoeg andere mogelijkheden. Hebben jullie wat minder geld te besteden, kunnen jullie niet zo lang weg of vinden jullie het gewoon niet zo nodig om voor een honeymoon van meerdere weken te kiezen, dan is een korte huwelijksreis ook zeker een goede optie. 

Het is natuurlijk heel fijn om er een tijdje samen tussenuit te knijpen, maar niet iedereen zit te wachten op een huwelijksreis van meerdere weken waarbij jullie eerst een eindeloze vliegreis moeten maken. Gelukkig zijn er ook veel bestemmingen dichter in de buurt te vinden waar je echt niet heel veel tijd voor uit hoeft te trekken. Ben je benieuwd welke bestemmingen geschikt zijn voor een korte huwelijksreis? Wij hebben wat ideeën voor je op een rijtje gezet!

Korte stedentrip als huwelijksreis

Een stedentrip is altijd leuk voor een paar dagen en kan ook nog eens super romantisch zijn. Er zijn heel wat leuke steden te vinden op slechts een paar uur reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Parijs, Londen of Berlijn? Ook steden die iets verder liggen zoals Barcelona, Rome en Boedapest lenen zich heel goed voor een heerlijke huwelijksreis.

Weekendje naar de sneeuw

Willen jullie een écht romantische huwelijksreis? Dan is een paar dagen naar de sneeuw een origineel idee. Als jullie in de winter trouwen, hoeven jullie helemaal niet ver te reizen om naar een winter wonderland te gaan. In Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk kunnen jullie bijvoorbeeld al in een prachtig winterlandschap terechtkomen. Hebben jullie iets langer de tijd? Dan is Fins Lapland ook een echte aanrader. Samen het noorderlicht zien, een hondensleetocht maken en ’s avonds met een glas wijn naast de openhaard zitten, romantischer dan dat wordt het echt niet!

Avontuurlijk kamperen

Zijn jullie echte buiten mensen? En houden jullie wel van wat avontuur? Dan kan het ook heel leuk zijn om samen te gaan kamperen tijdens de huwelijksreis. Trek bijvoorbeeld met een tentje de Belgische Ardennen in en geniet een paar dagen van de prachtige natuur om jullie heen. Het is heerlijk om even helemaal back to basics te gaan en alle tijd voor elkaar te hebben. Ook in Scandinavië kun je prachtige kampeerplekjes vinden. Het leuke is dat je daar op veel plekken ook kunt wildkamperen, helemaal avontuurlijk!

Een paar dagen strand

Tot slot is het natuurlijk ook fijn om gewoon een paar dagen samen bij te komen van alle drukte op het strand. Als jullie in de zomermaanden op huwelijksreis gaan, hoeven jullie niet heel ver te reizen om een fijne strandvakantie te boeken. Spanje heeft heerlijke stranden en op een Grieks eiland is het natuurlijk ook altijd goed vertoeven. Al is de kans wel groot dat jullie er na een paar dagen nog lang niet aan toe zijn om weer naar huis te gaan. Dat is dan weer het nadeel aan een korte huwelijksreis, hij gaat ook heel snel weer voorbij!

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan ook eens deze 10 mooiste huwelijksreis bestemmingen in Europahttps://bruiloftinspiratie.nl/korte-huwelijksreis/