Een bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder een heleboel lekkere hapjes en drankjes. Traditioneel wordt na de huwelijksvoltrekking een bruidstaart aangesneden, maar tegenwoordig zijn er ook veel bruidsparen die liever voor een alternatief kiezen. Zo is de bruiloft sweet table ontzettend populair. Wij hebben de lekkerste ideeën voor je op een rijtje gezet! 

Ben je op zoek naar een leuk alternatief voor de bruidstaart? Bijvoorbeeld omdat jullie kosten willen besparen of omdat jullie liever iets originelers willen voor jullie bruiloft? Een sweet table biedt heel wat mogelijkheden!

Sweet table op jullie bruiloft

Een sweet table is een tafel vol met allerlei zoete lekkernijen. Je kunt er een taartentafel van maken met verschillende soorten taart waar de gasten uit kunnen kiezen, maar nog leuker is het om naast taart ook andere lekkere dingen aan te bieden. Zo zijn cupcakes, macarons, donuts en koekjes natuurlijk ook erg leuk om voor de gasten neer te zetten. Niet alleen ziet deze afwisseling aan lekkere hapjes er heel gezellig uit, ook is het vaak goedkoper dan een complete lagentaart en hebben de gasten bovendien veel meer keuze. Jullie kunnen de sweet table op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je hem neerzetten tijdens de receptie, maar ook bij het feest of als dessertbuffet.

Sweet table decoratie voor jullie bruiloft

Een echte sweet table is niet compleet zonder mooie decoratie. Je kunt hiervoor gebruikmaken van slingers, pompons en verse bloemen. Hebben jullie bepaalde kleuren voor de bruiloft gekozen? Zorg er dan voor dat deze kleuren terugkomen in de decoratie voor jullie sweet table. Natuurlijk is het ook leuk als de lekkernijen zelf zijn afgestemd op de kleuren die jullie gebruiken. Leg een mooi tafelkleed neer als basis voor de tafel en zet overal bordjes neer zodat de gasten weten waar ze uit kunnen kiezen. Hier kun je ook informatie voor eventuele allergieën op vermelden. Door speciale taartenstandaarden en bakjes te gebruiken, komt het geheel er nóg mooier uit te zien.

Sweet box samenstellen als bedankje

Je kunt de sweet table ook heel goed gebruiken als bedankje voor de gasten aan het einde van de bruiloft. In dat geval kun je het beste zakjes of bakjes aanschaffen (en laten personaliseren met jullie trouwdatum en namen er op) waar de gasten hun eigen sweet box mee samen kunnen stellen. In deze sweet box kunnen ze verschillende lekkernijen doen voor onderweg of om de dag na de bruiloft op te kunnen eten. Kies voor de inhoud van de sweetbox allerlei kleine lekkernijen, zoals mini gebakjes, kleine donuts en macarons. Op deze manier kunnen de gasten meerdere dingen meenemen en zelf een heerlijke combinatie maken van zoete hapjes.