De beste huwelijksreis bestemmingen per maand


Willen jullie na de bruiloft op huwelijksreis, maar weet je nog niet precies waar naartoe? Er zijn heel wat mooie huwelijksreis bestemmingen te bedenken, maar het hangt er wel vanaf in welke maand jullie op reis willen gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld andere bestemmingen geschikt voor een huwelijksreis in mei of juni dan in oktober of november. Benieuwd wat de beste bestemmingen voor jullie vertrekdatum zijn? Wij hebben ze op een rijtje gezet! 

Hoe fijn is het als jullie na de bruiloft op een romantische, relaxte of juist sportieve huwelijksreis kunnen gaan samen? Of jullie nu voor een stedentrip of een strandvakantie willen gaan, er is van alles mogelijk. Wel is het handig je vooraf goed in de verschillende bestemmingen te verdiepen. Zo kun je voorkomen dat jullie zonder het te weten in het regenseizoen terechtkomen of dat blijkt dat de temperaturen toch niet zo hoog liggen als jullie gehoopt hadden. Dit is een overzicht met de beste huwelijksreis bestemmingen per maand.

Huwelijksreis januari, februari en maart

De maanden januari, februari en maart zijn over het algemeen koude maanden in een groot deel van Europa. Houden jullie wel van winters weer? Dan is dit geen enkel probleem. Jullie zouden bijvoorbeeld samen op wintersport kunnen gaan in Oostenrijk of Italië. Als jullie liever de zon opzoeken, zit je goed op de Nederlandse Antillen. Ook is dit het beste seizoen voor een huwelijksreis naar de Malediven. Gaan jullie liever op een wat avontuurlijkere reis? Dan is Patagonië een prachtige en onvergetelijke bestemming voor jullie huwelijksreis. Hoe bijzonder is het om samen af te reizen naar het einde van de wereld?

Huwelijksreis april, mei en juni

In april tot en met juni is het hoogseizoen nog niet begonnen, maar kun je wel betere temperaturen verwachten in de meeste Europese landen. Zo kun je in deze maanden bijvoorbeeld naar Griekenland, Spanje en Portugal. Verwacht nog geen lange zomerse dagen, maar wel een lekkere temperatuur met regelmatig een zonnetje. Ook Zuid-Afrika is een mooie bestemming. In de maanden april, mei en juni is het herfst in Nieuw-Zeeland. Dit zorgt voor milde temperaturen en prachtige herfstkleuren.

Huwelijksreis juli en augustus

Juli en augustus vallen midden in het hoogseizoen. Dit betekent hogere prijzen en veel andere toeristen, maar ook veel bestemmingen met heerlijk zomers weer. In Europa zijn er bijvoorbeeld al genoeg zonnige bestemmingen te vinden, zoals Griekenland, Italië, Spanje of Portugal. Liever niet al te hoge temperaturen? Dan is Scandinavië een goede optie. Het Portugese eiland Madeira is ook in de zomermaanden niet te heet. Buiten Europa is Bali een heerlijke bestemming in de maanden juli en augustus.

Huwelijksreis september of oktober

Gaan jullie in september of oktober op huwelijksreis? Ook dan zijn er veel mogelijkheden. Het hoogseizoen is afgelopen wat ervoor zorgt dat het wat rustiger wordt overal. De temperaturen zijn nog goed, maar niet meer extreem hoog. Dit zorgt ervoor dat je in veel zuidelijke Europese landen terecht kunt voor een fijne huwelijksreis. Ook Jordanië is een prachtig land voor een huwelijksreis in september of oktober. Japan is het hele jaar door goed te bezoeken, maar de temperaturen zijn in het voor- en najaar het beste. Willen jullie de kersenbloesems zien in Japan dan kunnen jullie beter in maart of april naar dit land reizen.

Huwelijksreis november en december

Als jullie in december op huwelijksreis gaan is Lapland een echte aanrader. Hier kom je helemaal in de kerstsfeer! Liever de zon opzoeken? In Europa is het in vrijwel alle landen minder warm in november en december, alleen op de Canarische eilanden heb je nog veel kans op zonnige, warme dagen. Buiten Europa is Florida een fijne, zonnige bestemming. November is het einde van het orkaanseizoen en in de wintermaanden is de temperatuur hier erg aangenaam. Ook Mexico is een fijne bestemming voor de maanden november en december.

Handige tips om jullie perfecte huwelijksreis bestemming te vinden

Twijfel je nog over de bestemming voor jullie huwelijksreis? Of staat jullie bucketlistreis niet in dit overzicht? Dan kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een fijne bestemming. Wel is het verstandig om je vooraf even goed in de uitgezochte bestemming te verdiepen. Check bijvoorbeeld altijd vooraf even het reisadvies, de klimaatcijfers in de maand waarin jullie op vakantie willen gaan en de aanbevolen vaccinaties. Ook is het handig een Lonely Planet te kopen met handige aanbevelingen. Zo weet je zeker dat jullie goed voorbereid op reis gaan!

Dit blog bevat affiliate links. https://bruiloftinspiratie.nl/huwelijksreis-bestemmingen-maand/