Hebben jullie al nagedacht over hoe jullie binnen zullen komen tijdens de ceremonie? Er zijn een hoop tradities, maar natuurlijk kunnen jullie het ook lekker op je eigen manier doen. Het kan bijvoorbeeld een leuk idee zijn om als bruidegom je binnenkomst samen met je moeder te doen. Een echt kippenvel momentje waarmee je jullie ceremonie nóg persoonlijker maakt. 

Wat is het spannend om na al die maanden wachten eindelijk naar binnen te mogen lopen op je eigen huwelijksceremonie. Het moment waar jullie al zo lang naar uitkijken! Alleen hoe maken jullie je entree?

Binnenkomst bij de ceremonie

Voor de binnenkomst bij de ceremonie op een bruiloft zijn er natuurlijk tradities. Zo is het gebruikelijk dat de bruidegom als eerst bij de ceremonie binnenkomt of zelfs al samen met de trouwambtenaar klaarstaat. Vervolgens maakt de bruid haar entree, zij wordt traditiegetrouw weggegeven door haar vader. Tegenwoordig zijn er veel bruidsparen die het toch net even anders doen. Ze komen bijvoorbeeld samen binnenlopen of kiezen ervoor om ook de bruidegom een echt momentje te geven. Dit kan bijvoorbeeld door de bruidegom samen met zijn moeder binnen te laten komen.

Weggeven bruidegom door moeder

De bruid wordt weggegeven door haar vader, dus waarom zou de moeder van de bruidegom haar zoon niet kunnen weggeven? Het is een leuke moderne versie van een oude traditie. De bruidegom kan samen met zijn moeder de ceremonie binnen komen lopen. De bruid loopt traditioneel aan de rechterkant van haar vader wanneer ze de ceremonie in komt lopen. Voor de bruidegom zijn er geen regels, je kunt dus zelf kiezen aan welke kant je wilt lopen.

Het weggeven van de bruidegom door zijn moeder is een bijzonder moment dat symbool staat voor de overgang naar een nieuw hoofdstuk in het leven van de bruidegom. Voor de moeder van de bruidegom is dit natuurlijk een prachtig en wellicht ook emotioneel moment. Ze zal het een hele eer vinden om haar zoon weg te mogen geven. Een mooie manier om haar eens extra in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alles wat ze de afgelopen jaren voor je heeft gedaan!