Audio Obscura x Kölsch: NSMBL reviews


Dat wij niet vies zijn van een feestje, dat is inmiddels duidelijk. Audio Obscura blijft een van onze favorieten, als het aankomt op organisaties. Ook dit weekend kwamen ze weer met een indrukwekkende programma in de iconische A’DAM Toren en wij waren erbij op vrijdag.

Niemand minder dan Kölsch verzorgde de muziek en dan weet je dat het een goed feest wordt.

Audio Obscura x Kölsch: dansen met de ondergaande zon in The Loft

Audio Obscura staat bekend om hun unieke feesten op adembenemende locaties, denk aan het Rijksmuseum, het G-Star RAW hoofdkantoor (wij waren erbij tijdens ADE 2022), Amsterdam Centraal, De Gashouder (lees hier onze review) en natuurlijk het de terugkerende klassieker: The Loft.

Op vrijdag 7 april opende The Loft in de bekende A’DAM Toren haar deuren voor het eerste paasfeestje van Audio Obscura. En waar de meeste feesten dit weekend ‘s nachts plaatsvonden, begon Audio Obscura al om vier uur ‘s middags. Niet zonder reden, want de zonsondergang in combinatie met het uitzicht van The Loft is fenomenaal.

De plek: dansen met op een intieme plek met uniek uitzicht

Hadden we al gezegd dat het in The Loft was? De gekozen locatie maakte een groot deel uit van het succes van dit evenement. The Loft is niet megagroot en biedt capaciteit voor +/- 200 mensen. Dit zorgt ervoor dat het geen massaal evenement is, maar dat er juist een intieme en familiare sfeer hangt.

Gelegen op de 16de verdieping van de A’DAM Toren, ben je in The Loft verzekerd van een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. De plafonds van zeven meter (!) hoog en de ramen rondom zorgen ervoor dat je het uitzicht overal meekrijgt.

De muziek: Kölsch liet zich van zijn beste kant zien

De headliner van de avond, Kölsch, begon om acht uur aan zijn vier uur durende set. De sets die ik voorheen van Kölsch live zag, waren tijdens een buitenfestival, in het zonnetje. Daar was ik fan van zijn melodieën, maar miste ik vaak wat pit in zijn sets. Kwestie van voorkeur, denk ik. Afgelopen vrijdag liet Rune Reilly Kölsch, zoals de Deens dj eigenlijk heet, zien dat hij de sfeer en locatie goed weet aan te voelen.

Aan meeslepende melodieën nog steeds geen gebrek, maar hij bonsde ook een flinke bas door de ruimte. De armen gingen de lucht in en die kwamen niet meer naar beneden.

De sfeer: met het weekend en de stad aan je voeten, had iedereen er zin in

Naast de muziek, misschien wel het belangrijkste op een feest: de sfeer. Die zat er goed in, want zodra we de lift uitstappen op de 16de verdiepen spotten we overal lachende en dansende feestgangers. Eenmaal in de zaal merken we twee dingen op: één, het is hier bloedheet. En twee: dat maakt niemand iets uit, want er wordt nog steeds even hard gedanst.

Het weekend is begonnen en met een aantal vrije dagen voor de deur merk je dat iedereen extra uitgelaten is. Dit is Goede Vrijdag op z’n best.

Wil jij binnenkort naar een feest van Audio Obscura? Check dan de site van Audio Obscura voor de komende evenementen. 

Reageer op artikel:

Audio Obscura x Kölsch: opgaan in melodische muziek en het uitzicht van The Loft

https://www.nsmbl.nl/audio-obscura-x-kolsch/