Alles over de dresscode Tenue de Ville


Tenue de Ville is een dresscode die vaak wordt gebruikt voor formele gelegenheden zoals bruiloften. Het betekent letterlijk “stadskleding” en verwijst naar een stijlvolle, nette outfit met een formele uitstraling. Geen idee wat past bij deze dresscode? In dit artikel lees je alles over Tenue de Ville voor de bruid, bruidegom en bruiloftsgasten.

Alles over de dresscode Tenue de Ville

Foto: Mélanie Villeneuve / Unsplash

De belangrijkste kleuren die passen bij Tenue de Ville

Over het algemeen gaat het bij de dresscode Tenue de Ville om donkere, neutrale kleuren die een elegante uitstraling hebben. Voor mannen is het gebruikelijk om te kiezen voor een donkerblauw of donkergrijs pak, gecombineerd met een wit overhemd en een stropdas in een passende kleur. Bijpassende schoenen, zoals nette leren schoenen in zwart of bruin, maken de outfit compleet.

Voor vrouwen is er iets meer ruimte voor kleur, maar ook hierbij gaat de voorkeur uit naar donkere, elegante kleuren. Een jurk in donkerblauw, zwart, grijs, bordeauxrood of donkergroen past bijvoorbeeld goed bij de dresscode. Lichte kleuren kunnen ook, maar houd het rustig. Subtiel is een kernwoord dat bij deze stijl past.

Tenue de Ville voor de bruid en bruidegom

Als bruid kun je bij een Tenue de Ville dresscode kiezen voor een nette, elegante trouwjurk. Kies voor een jurk in een lichte kleur en met een goede pasvorm. Houd er rekening mee dat de jurk niet te kort of te bloot mag zijn. Het geheel kan natuurlijk wel afgemaakt worden met mooie accessoires en een kleurrijk boeket. Voor de bruidegom betekent Tenue de Ville een net pak, bij voorkeur in een donkere kleur zoals zwart, donkerblauw of antraciet. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede pasvorm en de juiste accessoires zoals een stijlvolle stropdas en gepoetste schoenen.

Tenue de Ville voor de bruiloftsgasten

Als gast bij een bruiloft met Tenue de Ville dresscode wordt er van je verwacht dat je gekleed gaat in nette, formele kleding. Voor mannen betekent dit een net pak, bij voorkeur in een donkere kleur. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede pasvorm en de juiste accessoires zoals een stijlvolle stropdas en gepoetste schoenen. Officieel hoort het overhemd lichter te zijn dan het pak. Het is gebruikelijk om bij Tenue de Ville een stropdas te dragen, maar het is niet verplicht. De kleur en het patroon van de stropdas kunnen variëren en kunnen worden afgestemd op de kleur en stijl van het pak en de rest van de outfit. Als je ervoor kiest om geen stropdas te dragen, zorg er dan wel voor dat de rest van de outfit nog steeds netjes en formeel is. Een goed passend pak, een nette blouse en gepaste schoenen zijn bijvoorbeeld belangrijke elementen van een Tenue de Ville outfit.

Voor vrouwen is het gebruikelijk om te kiezen voor een nette, elegante jurk. Kies voor een jurk in een donkere of lichte kleur en met een goede pasvorm: te frivole prints zijn minder geschikt. Houd er rekening mee dat de jurk niet te kort of te bloot mag zijn. Een broekpak of jumpsuit is ook zeer geschikt voor deze dresscode. Kijk vooral of de kleding chique en feestelijk is. Subtiel en rustig is key, ga liever voor een te simpele look dan een te frivole print of accessoires.

Ook interessant: de dresscodes Smart Casual en Cocktail.

Wat mag niet bij Tenue de Ville?

Bij Tenue de Ville zijn er bepaalde kledingstukken die niet passend zijn. Een belangrijk aspect is dat de kleding netjes, elegant en formeel moet zijn. Het is daarom niet gepast om te kiezen voor:

  • Spijkerbroeken
  • T-shirts
  • Korte broeken
  • Slippers
  • Sneakers
  • Te korte jurken of rokken
  • Diepe decolletés

 https://www.bruidenbruidegom.nl/inspiration/huwelijksgasten/dresscode-tenue-de-ville/