Gaat er binnenkort iemand in jouw omgeving trouwen? Dan is het leuk om iets speciaals te regelen voor het bruidspaar. Je kunt natuurlijk een mooi huwelijkscadeau kopen, maar het is ook leuk om creatief aan de slag te gaan en zelf iets voor het bruidspaar te maken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld met alle gasten afspreken om een A4tje voor de bruiloft te maken die jullie samenvoegen tot een mooi bruiloft boekje. Kun je hier nog wel wat inspiratie voor gebruiken? Wij hebben wat toffe ideeën!

Als ceremoniemeester is het leuk om iets te regelen voor het bruidspaar waar je alle gasten bij betrekt. Op deze manier kun je het bruidspaar op een bijzondere manier verrassen. Een leuk aandenken aan de bruiloft waar je nauwelijks geld voor kwijt bent, is het samenstellen van een bruiloft boekje met een bijdrage van alle gasten.

A4tje maken voor de bruiloft

Als gast op de bruiloft zal je waarschijnlijk wel eens gevraagd worden om een A4tje te maken voor het bruidspaar. Dit is namelijk een leuke manier om een persoonlijke boodschap achter te laten. Maar wat zet je dan op dat A4tje? Het belangrijkste is dat je een persoonlijke bijdrage levert aan de bruiloft. Verzamel bijvoorbeeld oude foto’s die je op het A4tje zet, schrijf een stukje tekst over hoe je het bruidspaar hebt leren kennen of ga op zoek naar mooie bruiloft quotes. Natuurlijk kun je het bruidspaar ook advies geven of een soort krantenbericht van je A4tje maken met verschillende stukjes tekst die met het stel te maken hebben.

Hoe persoonlijker het A4tje is, hoe beter. Laat dus vooral al je creativiteit er op los en zorg dat het er gezellig uit komt te zien. Ben je niet zo van het tekenen en knutselen? Met het gratis vormgevingsprogramma Canva maak je in een handomdraai een prachtig ontwerp!

A4tje voor bruiloft

Bruiloft boekje maken met alle gasten

Als alle gasten een A4tje maken voor de bruiloft, is het leuk om deze blaadjes samen te voegen tot een boekje. Het maken van zo’n bruiloft boekje is meestal de taak van de ceremoniemeester. De gasten kunnen hun ontwerp opsturen of mailen en vervolgens voeg je alle A4tjes samen. Het is leuk om nog een speciale voorkant te maken, bijvoorbeeld met een mooie foto van het bruidspaar er op. Pak het bruiloft boekje feestelijk in en je hebt een fantastische verrassing voor het bruidspaar!

Andere leuke ideeën voor de gasten en de ceremoniemeester

Naast het maken van een A4 voor de trouwerij zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere ideeën te bedenken om het bruidspaar te verrassen. Als ceremoniemeester kun je de gasten vooraf een opdracht geven. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om allemaal een kraslot voor het bruidspaar te kopen of een receptenboek samen te stellen met de favoriete recepten van alle gasten. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even het blog 14 Leuke ideeën om het bruidspaar te verrassen.