Jullie trouwdag zelf is natuurlijk heel bijzonder, maar ook de jaren die hierop volgen zijn stuk voor stuk speciaal. Het is leuk om elk jaar op de trouwdag weer even stil te staan bij jullie huwelijk. Zijn jullie 7 jaar getrouwd? Dan vind je hier de leukste manieren om jullie 7 jarig huwelijk te vieren en originele cadeau ideeën voor jullie wollen huwelijk. 

Wist je dat 7 het meest voorkomende geluksgetal is van mensen? Als jullie 7 jaar getrouwd zijn, is dat dan ook een mooi aantal om even bij stil te staan. Maar hoe vier je een 7 jarig huwelijk? En wat voor cadeaus kun je hierbij uitkiezen?

7 Jaar getrouwd is een wollen huwelijk

Wist je dat alle huwelijksjubilea gekoppeld zijn aan een materiaalsoort? Dat 25 jaar getrouwd een zilveren jubileum is en je een gouden jubileum viert wanneer je 50 jaar getrouwd bent, is bij de meeste mensen wel bekend. Maar hoe zit dat dan met een 7 jarig jubileum? Als je 7 jaar getrouwd bent, wordt dat ook wel het wollen huwelijk genoemd. Ben je benieuwd naar de materiaalsoorten van de andere jubilea? In het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje vind je een handig overzichtje.

Leuke manieren om jullie 7 jarige huwelijk te vieren

Een jubileum is natuurlijk reden voor een feestje. Het is immers hartstikke bijzonder dat jullie zo gelukkige getrouwd zijn! De meeste stellen geven geen groot feest als ze 7 jaar getrouwd zijn, maar er zijn natuurlijk wel wat leuke dingen die jullie samen kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Het is een leuke traditie om ieder jaar op de trouwdag iets te doen wat te maken heeft met jullie bruiloft. Bezoek bijvoorbeeld de plek waar jullie getrouwd zijn, boek een nachtje in het hotel waar jullie de huwelijksnacht hebben doorgebracht of maak een foto in jullie oude trouwkleding. Ook kan het leuk zijn om een kleine versie van jullie bruidstaart te bestellen om samen op te eten met een lekker glaasje bubbels erbij.
  • Het kan natuurlijk ook leuk zijn om gewoon een gezellig dagje weg te plannen samen. Lekker relaxen in de sauna, een museum bezoeken of samen romantisch naar de bioscoop. Eigenlijk maakt het weinig uit wat jullie doen, als jullie er maar een leuk uitje van maken samen.
  • In plaats van het jubileum alleen met z’n tweetjes te vieren, zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Neem jullie getuigen bijvoorbeeld mee voor een gezellig etentje of een uitgebreide lunch.

Cadeau ideeën voor 7 jaar getrouwd

Bij een jubileum is het ook altijd leuk om een cadeautje te geven. Als je zelf een jubileum viert, kun je een cadeau voor je partner kopen. Maar het is ook een goed idee om vrienden of familieleden te verrassen voor hun jubileum. Je zou bijvoorbeeld aan de volgende cadeaus kunnen denken:

  • Het is een origineel idee om bij ieder jubileum een cadeautje te geven dat gemaakt is van de materiaalsoort die bij het jubileum hoort. Bij een 7 jarig jubileum hoort in dat geval een wollen cadeau. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wollen sokken, een wollen sjaal of een knusse wollen deken om samen onder te liggen.
  • Houden jullie erg van reizen? Dan is The Adventure Book een mooi cadeau voor een jubileum. In dit prachtige boek kunnen jullie namelijk al jullie reisherinneringen van de afgelopen én de komende jaren kwijt. Leuk om samen al jullie herinneringen bij elkaar te sparen.
  • Liever een cadeau waarmee je weer even terug kunt denken aan de trouwdag? Dan is een persoonlijke poster met de locatie van de bruiloft een leuk idee om te geven. Natuurlijk kun je in plaats van de bruiloft ook kiezen voor de plek waar jullie relatie ooit begonnen is.
  • Een cadeaubon is misschien niet heel origineel, maar wel een fijn cadeau. Zeker als het om een cadeaubon voor een uitje gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bon voor een etentje, een luxe high tea of een dagje wellness?

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke cadeaus te bedenken, het belangrijkste is dat je met het cadeau laat zien dat je aandacht hebt voor het jubileum. Maak het dus vooral persoonlijk! En soms is een bosje bloemen en een (handgeschreven) kaartje ook al heel leuk om te geven en ontvangen.

Dit blog bevat affiliate links.