Bijna alle bruidsparen hebben wel prachtige foto´s van hun bruiloft. De maanden van de verloving zijn echter ook heel bijzonder. Sommige stellen kiezen er daarom voor om een speciale verlovingsshoot of loveshoot te laten maken bij hun trouwfotograaf. Ben je benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Wij noemen 3 redenen om een loveshoot te boeken! 

Een verlovingsshoot laat je maken in de maanden voor jullie bruiloft. Eigenlijk is het een romantische fotoshoot van jullie als koppel, niet zo gek dus dat een verlovingsshoot ook vaak een loveshoot wordt genoemd. Zo’n fotoshoot is een ontzettend leuke manier om de verloving te vieren. Maar daarnaast zijn er nog 3 andere belangrijke redenen om een verlovingsshoot te boeken:

#1. Jullie kunnen herinneringen aan de verloving vastleggen

Naast de foto´s van de bruiloft is het leuk om ook foto´s te hebben van de periode die hieraan vooraf gaat. Als het goed is leven jullie tijdens de verloving op een roze wolk en het is prachtig om al die liefde vast te laten leggen in jullie eigen loveshoot. Dit is fijn om te bewaren als herinnering aan deze bijzondere periode. Bovendien levert het een heleboel professionele foto’s op van jullie samen. Hoe vaak heb je nou de kans om écht mooie foto’s van jullie als stel te laten maken?

#2. Jullie leren de fotograaf kennen

Natuurlijk is dat niet de enige reden om een verlovingsshoot te laten maken. Het is namelijk ook een goede manier om vast te wennen aan het poseren voor foto´s. Om je trouwfotograaf beter te leren kennen, is het zeker aan te raden om deze foto´s door dezelfde fotograaf te laten maken als jullie trouwfoto’s. Zo weten jullie vast hoe hij of zij te werk gaat en weet de trouwfotograaf al beter wat jullie graag willen. Op de bruiloft zelf zal alles dan nog veel gemakkelijker gaan.

#3. Jullie kunnen de foto´s gebruiken voor de trouwkaarten

Een loveshoot levert een heleboel mooie beelden op. Na afloop van de verlovingsshoot hebben jullie dan ook heel wat prachtige foto´s die je kunt gebruiken voor de trouwkaart, het programmaboekje of als decoratie op jullie trouwdag. De foto’s van de verlovingsshoot zijn ook heel geschikt om jullie verloving mee aan te kondigen. Je hebt ongetwijfeld zelf ook foto´s van jullie samen, maar wanneer een professionele fotograaf ze maakt, zien ze er toch net even anders uit.

Wat kost een loveshoot?

Ben je inmiddels overtuigd? Dan wil je vast ook graag weten wat de kosten van een verlovingsshoot zijn. Een loveshoot kost meestal tussen de 200 en 500 euro. Veel trouwfotografen hebben echter een speciale deal voor je wanneer je ze ook vraagt voor de bruiloft. Sommige fotografen bieden de verlovingsshoot zelfs gratis aan wanneer je ze voor een bepaald aantal uren boekt tijdens de bruiloft. Het is dus zeker slim hier vooraf vast naar te informeren! Zijn jullie geïnteresseerd in het boeken van een verlovingsshoot, maar kun je nog wel wat meer informatie gebruiken? Lees dan ook even het blog Pre-wedding shoot voor waanzinnige verlovingsfoto´s