3 soorten sanitair die architecten kunnen gebruiken om een badkamer fraaier te maken


Als architect weet je maar al te goed dat elk onderdeel van een woning perfect aan je visie moet voldoen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de badkamer. Een belangrijk onderdeel van een badkamer creëren die voldoet aan je standaarden als architect, is sanitair. Hiermee kun je een badkamer een stuk fraaier en functioneler maken. Maar welke soorten sanitair van bedrijven als Sanitairkiezer.nl spelen hierbij de belangrijkste rol? In deze blog hebben we een overzicht gemaakt van de voornaamste types en hoe je deze kunt gebruiken om een badkamer aan je architecturale visie te laten voldoen.

Badkuipen

De eerste sanitaire soort waarmee je als architect een badkamer volledig naar eigen hand kan zetten, is een badkuip. Een badkuip zet meteen de toon van een badkamer doordat het een centraal punt van de badkamer vormt waar meteen naar wordt gekeken. Hierbij is de plaatsing erg belangrijk. Wil je een meer functionele badkamer creëren? Dan is een badkuip tegen de verre rand van een badkamer plaatsen een goed idee. Aan de andere kant kan een badkuip in het midden van de badkamer ervoor zorgen dat een badkamer meer artistiek en vrij overkomt. Met een zwarte badkuip maak je de badkamer qua stijl minimalistischer en moderner, terwijl een standaard witte badkuip juist voor een klassieke look zorgt. Wanneer je warmte aan een badkamer wil geven, zal een badkuip van bijvoorbeeld Solid Surface als materiaal een goede optie zijn. Wil je liever als architect een duurzame badkamer creëren? Dan is plaatstaal een uitstekende keuze voor de badkuip.

Toiletten

Een andere sanitair soort die je als architect slim toe kan passen om je visie voor de badkamer te voltooien, zijn toiletten. Toiletten zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten designs en ontwerpen. Wanneer je de badkamer als ruimte futuristischer wilt laten ogen, zal een Japans toilet een must zijn door de futuristische functies van een toilet als deze. Een porseleinen toilet zal juist beter kunnen werken wanneer je de nadruk wil leggen op andere facetten van de badkamer. Qua kleuren zal een gifgroene toilet een uitstekende keuze zijn voor een jaren 70 geïnspireerde badkamer. Voor een moderne en strakke badkamer kan een kleur als zwart weer de juiste optie zijn.

Douchedeuren

Tot slot zijn douchedeuren een uitstekende soort sanitair om een bepaalde architecturale stijl van een badkamer te creëren. Wanneer je een badkamer vrij en ruimtelijk wil laten ogen, zullen doorzichtige douchedeuren de beste optie zijn. Voor een futuristische badkamer kunnen douchedeuren die via een sensor of het activeren van een stem open- en dichtgaan perfect zijn. Voor een natuurlijke stijl badkamer zijn houten douchedeuren een goede keuze, terwijl juist een moderne badkamer van glad kunststof profiteert.https://www.woonlovers.nl/3-soorten-sanitair-die-architecten-kunnen-gebruiken-om-een-badkamer-fraaier-te-maken/