Zijn jullie 15 jaar getrouwd? Gefeliciteerd! Een 15 jarig huwelijk is zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Een leuk moment om samen iets leuks te doen. Maar hoe vier je een 15 jarig jubileum? En wat voor cadeau is hier passend bij? Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld! 

De trouwdag zelf is natuurlijk ontzettend bijzonder, maar gaat ook snel voorbij. Gelukkig hebben jullie ieder jaar weer even de kans om stil te staan bij jullie huwelijk. En hoe leuk is het om jullie jubilea samen te kunnen vieren? Zeker wanneer jullie 15 jaar getrouwd zijn is dit een goede reden om er iets leuks van te maken!

Kristallen huwelijk

Wist je dat alle huwelijksjubilea gekoppeld zijn aan een materiaalsoort? Als je 25 jaar getrouwd bent, heet dat bijvoorbeeld een zilveren huwelijk en het gouden huwelijk is als je 50 jaar getrouwd bent. En 15 jaar getrouwd, hoe heet dat dan? Een 15 jarig huwelijk wordt ook wel het kristallen huwelijk genoemd. Benieuwd naar de andere jubilea? Je vindt ze in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

15 jarig huwelijk vieren

Een 15 jarig huwelijk is heel wat. Sowieso is het mooi om ieder jaar even stil te staan bij jullie trouwdag, maar na 15 jaar is het leuk om even wat extra aandacht aan deze dag te besteden. Benieuwd hoe je een 15 jarig huwelijk kunt vieren? Dit zijn wat leuke ideeën:

  • Plan een romantisch diner met z’n tweeën. Ga bijvoorbeeld uit eten bij jullie favoriete restaurant of maak thuis een uitgebreid diner.
  • Ga samen gezellig een weekendje weg. Hebben jullie tijdens de huwelijksnacht in een bruidssuite overnacht? Dan zouden jullie eventueel opnieuw een nachtje in deze kamer kunnen boeken.
  • Haal samen herinneringen op aan jullie bruiloft. Bekijk het fotoboek, zet de trouwfilm aan, open een fles bubbels en bestel een lekkere taart. Jullie zouden zelfs een kleine versie van jullie bruidstaart kunnen laten maken voor deze bijzondere gelegenheid.
  • Liever iets actiefs doen samen? Boek dan een romantische ballonvaart, huur een bootje of kies voor een sportieve activiteit zoals samen mountainbiken in de bossen.
  • Vraag een professionele fotograaf om foto’s van jullie te maken. Het is leuk om één keer in de zoveel tijd mooie foto’s te laten maken, bijvoorbeeld elke vijf jaar op jullie jubileum. Zo hebben jullie prachtige foto’s van jullie als stel door de jaren heen.

Cadeau 15 jaar getrouwd

Als jullie 15 jaar getrouwd zijn, is het leuk om elkaar voor deze gelegenheid een cadeau te geven. Ken je een stel dat hun 15 jarig jubileum viert? Ook dan is het leuk om ze te verrassen met een cadeau. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn bijvoorbeeld leuke cadeau ideeën:

  • Het is een leuke traditie om elk jaar iets cadeau te geven dat gemaakt is van de materiaalsoort van het jubileum. Bij een kristallen huwelijk hoort dus ook een cadeau van kristal. Dit kan bijvoorbeeld een mooi kristallen beeldje zijn.
  • Iets minder origineel, maar wel heel leuk is een cadeaubon voor een uitje. Je kunt bijvoorbeeld een nachtje weg cadeau geven, maar ook een etentje of een dagje wellness. Met dit cadeau zit je altijd goed!
  • Zijn jullie gek op reizen? Dan is The Adventure Book een mooi cadeau. In dit boek kunnen jullie herinneringen kwijt aan alle reizen die jullie maken.
  • Sieraden kunnen ook heel geschikt zijn als cadeau en mooie herinnering aan deze dag. Koop bijvoorbeeld een ring, ketting of horloge. Eventueel kun je hier nog een lieve boodschap in laten graveren.
  • Een jubileum cadeau hoeft overigens niet heel duur een groot te zijn. Soms kan het ook al heel leuk zijn om een bosje bloemen te kopen of een luxe gebakje in huis te halen.

Dit blog bevat affiliate links.