Zwart in huis + tips voor zwarte woonaccessoires


De kleur zwart is de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieur. Hoewel het gebruik van zwart in interieurdesign niet nieuw is, heeft het de afgelopen jaren een opvallende groei doorgemaakt. De populariteit van zwart in huis begon echt toe te nemen in de vroege jaren 2010 en blijft sindsdien groeien. Waarom? Het antwoord ligt gedeeltelijk in de psychologie van kleur. Zwart straalt elegantie, mysterie en kracht uit. Het kan ruimtes direct een gevoel van luxe en diepte geven, wat veel mensen aanspreekt.

Waarom werkt zwart zo goed in huis?

De kleur zwart heeft een bijzondere aantrekkingskracht op interieurontwerpers en huiseigenaren. Dat komt doordat het zo’n veelzijdige en tijdloze kleur is, wat betekent dat je investering in zwarte woonaccessoires een blijvende waarde heeft. Zwart past bij zowel lichte als donkere kleurenschema’s. Het kan andere kleurelementen in je interieur naar voren brengen en zorgen voor een perfecte balans.

Bij welke interieurstijlen past zwart?

Omdat zwart dus zo’n veelzijdige kleur is, kun je deze met een gerust hart combineren met alle woonstijlen. Zo kan zwart het strakke design van moderne, minimalistische en Scandinavische interieurs versterken, maar past het ook perfect bij de ruwe en stoere uitstraling van een industrieel interieur. Echter gaat zwart ook samen met een drukkere inrichting, zoals een boho of hotel chique stijl, omdat zwart zich perfect laat combineren met verschillende kleuren en texturen.

Hoe kun je zwart in je interieur integreren?

Er zijn verschillende manieren om zwart in je huis te integreren. Als je gaat (ver)bouwen, overweeg dan eens een impactvolle keuze zoals een zwarte stalen deur of een zwarte keuken. Staat een verbouwing of renovatie niet op de planning? Maak dan gebruik van zwarte woonaccessoires. Met zwarte woonaccessoires breng je op een subtiele manier diepte en karakter aan in je interieur, zonder grote veranderingen aan te brengen.

3 tips voor het plaatsen van zwarte woonaccessoires

Ben je al overtuigd geraakt en kun je niet wachten om zwarte woonaccessoires aan te schaffen? We geven je graag een aantal tips om je interieur een zwarte touch te geven.

  1. Gebruik zwart in meerdere ruimtes van je huis. Door herhaling creëer je een eenheid in je interieur en trek je alle kamers naar elkaar toe. Deurbeslag zwart is perfect om mee te beginnen, omdat je dan in één keer al je binnendeuren kunt voorzien van dezelfde zwarte deurklinken. Je zult zien dat zwarte deurkrukken direct een prachtige impact hebben op je hele woning!
  2. Ga alle kamers één voor één af en stel jezelf de vraag hoe je zwart in de betreffende ruimte kunt verwerken. We nemen de hal even als voorbeeld. Hier kun je je trappenhuis echt een upgrade geven met een trapleuning zwart. Een zwarte trapleuning zorgt niet alleen voor een stukje veiligheid, maar ziet er ook nog eens ontzettend strak en stijlvol uit. En in de hal moet je natuurlijk ook jassen kunnen ophangen, dus wat dacht je van een zwarte kapstok of zwarte garderobestang?
  3. Er zijn decoratieve woonaccessoires die je gewoon kunt neerleggen of neerzetten, zoals een zwart sierkussen of een zwarte fotolijst. Maar praktische accessoires moeten vaak worden vastgeschroefd en kosten dus wat meer moeite om te plaatsen. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk! Zwarte badkamer accessoires zijn bijvoorbeeld vaak verkrijgbaar met een speciale lijm zodat je niet hoeft te boren om ze te monteren. Zo kun je in een handomdraai zwarte woonaccessoires plaatsen zonder dat het veel gedoe kost.https://www.woonlovers.nl/zwart-in-huis-tips-voor-zwarte-woonaccessoires/