Zo voorkom je tot 5000 euro boete voor je Belastingaangifte 2022


Van fiscaal partnerschap tot vernieuwde regels voor de box-3 belastingen: er zijn nogal wat elementen waar je op moet letten bij het indienen van je Belastingaangifte 2022. Gelukkig heb je nog vijf dagen de tijd om je aangifte te verzenden. Mocht dat niet genoeg zijn, dan zijn dit de mogelijkheden om uitstel aan te vragen.

De Belastingaangifte 2022 niet indienen –  mits je wel verplicht bent aangifte te doen – kan je namelijk duur komen te staan… en dat wil je écht niet.

Belastingaangifte 2022 en uitstelverzoek

Het allerbelangrijkste: ook als je uitstel wil aanvragen voor je belastingaangifte is het noodzakelijk dat je vóór 1 mei in actie komt. Uitstel voor je aangifte kun je online aanvragen via Mijn Belastingdienst.

De uiterste datum om je aangifte in te dienen wordt dan opgeschoven van 1 mei naar 1 september 2023. Dat geeft toch een paar maanden extra lucht. Dien je jouw uitstelverzoek voor de eerste dag van mei in? Dan ontvang je binnen drie weken een bevestiging van de Belastingdienst.

Liever bellen? Dat kan

Is het voor jou niet mogelijk om je in te loggen op Mijn Belastingdienst? Dan zijn er meer wegen die naar Rome – of uitstel – leiden. Wel belangrijk om dan alsnog je burgerservicenummer erbij te pakken. Door telefonisch contact op te nemen met de Belastingdienst is het ook mogelijk om uitstel van je Belastingaangifte 2022 aan te vragen. Handig: tot en met zondag 30 april is het nummer van de Belastingdienst ook buiten kantoortijden bereikbaar.

Uitstelformulier Belastingaangifte 2022

Bellen en inloggen allebei geen optie? Dan is het ook nog mogelijk om schriftelijk uitstel aan te vragen. Download dan dit formulier, vul het in en verstuur vervolgens het document per post. De groep Nederlanders die tot nu toe een uitstelverzoek heeft ingediend, is kleiner dan voorgaande jaren, laat Adriaan Ros, woordvoerder van de Belastingdienst weten aan RTL Nieuws. Momenteel hebben 2,6 miljoen mensen om uitstel gevraagd in Nederland. Andere jaren waren dit zo’n 3 miljoen mensen.

Zoveel Nederlanders riskeren 5.514 euro boete door de Belastingaangifte

Ben je toch van plan de uiterste datum van 1 mei zonder uitstelverzoek of aangifte te laten verstrijken? Dan lees je via onderstaand artikel welke boetes je riskeert rond de Belastingaangifte 2022.

Reageer op artikel:

Zo voorkom je tot 5000 euro boete voor je Belastingaangifte 2022

https://www.nsmbl.nl/zo-voorkom-je-tot-5000-euro/