Je bruiloft is de dag waarop je de liefde van je leven eindelijk het jawoord geeft. Eén van de meest intieme en betekenisvolle momenten van de bruiloft is het moment waarop jullie de geloften naar elkaar uitspreken tijdens de ceremonie. Natuurlijk kun je de tekst van een blaadje lezen, maar veel leuker is het om een bijzonder gelofte boekje uit te kiezen. Een vows boekje is namelijk een absolute must-have voor een stijlvolle bruiloft. 

Het uitspreken van eigen geloften tijdens de ceremonie kan best even spannend zijn. Toch is dit ook een heel bijzonder moment dat jullie trouwceremonie extra persoonlijk maakt. Natuurlijk draait het vooral om het schrijven van de geloften, maar het is ook slim om vast na te denken over een gelofte boekje dat je tijdens de ceremonie kunt gebruiken.

Waarom een gelofte boekje?

Je kunt je voorstellen dat je geloften voorlezen vanaf een geprint blaadje niet ideaal is voor jullie bruiloft. Een gelofte boekje biedt niet alleen een praktische manier om je geloften bij de hand te houden tijdens de ceremonie, maar het is ook een prachtig aandenken aan de beloften die jullie aan elkaar doen. Je kunt een gelofte boekje nog lang bewaren als herinnering aan jullie trouwdag. En natuurlijk kunnen jullie de geloften op deze manier nog vaak teruglezen.

Leuke opties voor jullie vows boekje

Een boekje voor de geloften is een leuke manier om jullie persoonlijke touch toe te voegen aan de trouwceremonie. Je kunt het vows boekje namelijk helemaal in de stijl van jullie bruiloft maken. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Online zijn er allerlei mooie gelofte boekjes te krijgen, bijvoorbeeld met de tekst his en hers erop. Er zijn verschillende kleuren en stijlen waar jullie uit kunnen kiezen.
  • Wil je helemaal perfect aansluiten bij jullie trouwthema? Ontwerp dan twee kaarten in de stijl van jullie trouwkaart. Als je voor een dubbele kaart kiest, kun je jullie tekst van de geloften uitprinten en binnenin plakken, nieten of met een touwtje bevestigen. Dit ziet er niet alleen erg leuk uit, maar is bovendien ook een goedkope optie.
  • Je hoeft natuurlijk niet per se een gelofte boekje te kopen, je zou ook voor een ander mooi luxe boekje kunnen kiezen. Binnenin kun je jouw geloften in sierlijke letters opschrijven of printen en opplakken.

Gebruik van de geloften boekjes tijdens de ceremonie

Tijdens de ceremonie is het gelofte boekje niet alleen een mooi accessoire, maar ook een praktisch hulpmiddel. In de zenuwen van het moment kan het namelijk lastig zijn om je woorden te onthouden, en het boekje biedt dan een rustpunt. Je kunt rustig nog even naar de tekst kijken en het kan ook best fijn zijn om iets vast te houden. Bovendien ziet een mooi gelofte boekje er fantastisch uit op de foto’s!

Een blijvend aandenken

Na de bruiloft kun je de gelofte boekjes een speciale plek geven in je huis. Ze zijn niet alleen mooi als decoratie, maar ook een herinnering aan de liefde en de beloftes die jullie elkaar hebben gedaan. Je kunt het boekje bijvoorbeeld op jullie nachtkastje leggen of op een prominente plek in de woonkamer neerzetten, zodat je er vaak naar kunt kijken en terugdenken aan die bijzondere dag. Natuurlijk is het ook mogelijk om een memory  box met meerdere herinneringen aan de bruiloft te maken, inclusief de gelofte boekjes. Deze box kun je er steeds even bij pakken als je terug wilt denken aan deze bijzondere dag.