Zet de mooiste dag van je leven op de kaart


Yes… jullie hebben de knoop doorgehakt, jullie gaan trouwen. Gefeliciteerd! Er breekt een spannende en soms overweldigende tijd aan, er moet een huwelijk worden gepland. Natuurlijk kun je alles uitbesteden aan een weddingplanner, maar dat is slechts weggelegd voor de happy few. De rest van ons moet zelf aan de slag. Geen probleem, want dat is ontzettend leuk om te doen! Hebben jullie bijvoorbeeld al eens nagedacht over de verschillende kaarten op jullie bruiloft? 

Van uitnodigingen tot dankbetuigingen, er zijn verschillende soorten kaartjes nodig om een huwelijk soepel te laten verlopen. We hebben de belangrijkste trouwkaarten voor je op een rij gezet, en meteen ook aangegeven wanneer je ze het best kunt verzenden.

Save-the-date kaarten

Dit zijn de eerste kaarten die je verstuurt om je gasten te laten weten dat ze de datum van je huwelijk moeten vrijhouden. Save-the-date kaarten worden vaak zes tot twaalf maanden voor de grote dag verstuurd, vooral als je trouwt in een druk trouwseizoen of als je gasten van ver moeten komen.

Uitnodigingen

Uitnodigingen zijn misschien wel de belangrijkste kaartjes van allemaal. Ze bevatten alle essentiële informatie over de ceremonie, de receptie en eventuele andere evenementen die plaatsvinden tijdens de bruiloft. Uitnodigingen moeten tijdig worden verstuurd, meestal zes tot acht weken voor de bruiloft, zodat gasten voldoende tijd hebben om te reageren. Tegenwoordig kun je heel makkelijk online zelf huwelijksuitnodigingen maken.

RSVP-kaarten

Bij de uitnodiging kunnen ook RSVP-kaarten worden bijgevoegd, waarop gasten kunnen aangeven of ze aanwezig zullen zijn bij de bruiloft en hoeveel mensen ze meebrengen. Deze kaarten helpen bij het organiseren van het aantal gasten en het plannen van de zitplaatsen tijdens de receptie.

Kaarten voor het menu en naamkaartje bij het bruiloft diner

Menukaarten

Voor formele bruiloften is het gebruikelijk om menukaarten op de tafels te plaatsen. Zo kunnen de gasten zien welke gerechten er geserveerd worden tijdens het diner. Maar ook voor minder formele bruiloften kan dit een leuke toevoeging zijn! Menukaarten zorgen voor een persoonlijke touch aan de tafelschikking en geven gasten de mogelijkheid om hun keuzes te maken. Wel zo handig!

Dagprogrammakaarten

Dagprogrammakaarten bevatten een overzicht van de gebeurtenissen en volgorde van de ceremonie, inclusief informatie over muziek, gedichten en speciale rituelen die plaatsvinden tijdens de huwelijksceremonie. Ze helpen gasten om te weten wat ze kunnen verwachten en betrokken te blijven bij de viering. Je kunt deze kaarten bijvoorbeeld klaarleggen op de stoelen voor de ceremonie. Zo hebben de gasten meteen wat te lezen als ze wachten op jullie komst als bruidspaar.

Bedankkaarten

Na het huwelijk is het gebruikelijk om bedankkaarten te sturen naar gasten die aanwezig waren bij de bruiloft of die cadeaus hebben gestuurd. Deze kaarten zijn een manier om je waardering te tonen voor hun aanwezigheid en deelname aan je speciale dag. Maak bijvoorbeeld een mooi bedankkaartje met jullie favoriete trouwfoto.

Natuurlijk kun je tegenwoordig alles digitaal doen, maar als er iets vraagt om net wat extra uit te pakken dan is het wel je huwelijksdag. We hopen in elk geval dat we je met dit overzicht hebben geholpen om jouw mooie dag op de kaart te zetten!https://bruiloftinspiratie.nl/bruiloft-kaarten/