Woonverzekering: zeker geen verspilling van je geld!


Het lijkt zo vanzelfsprekend: een fijn dak boven je hoofd. Je wilt er misschien niet aan denken, maar er kan van alles misgaan, waardoor jij jouw huisje ineens kwijt bent. Gelukkig kun je een woonverzekering afsluiten die jou beschermt tegen onverwachte en torenhoge kosten wanneer er iets gebeurt met jouw huis. Veel mensen voelen echter een drempel om deze verzekering af te sluiten. Het kost immers geld. In dit artikel vertellen we je waarom het een goed idee is om toch die woonverzekering af te sluiten.

Waar ben je tegen beschermd?

Er zijn verschillende typen verzekeringen omtrent jouw woning. Het is aan te raden om ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, maar je kunt dus wel lekker je eigen pakketje samenstellen. Een opstalverzekering verzekert schade aan de fundering van jouw huis, handig omdat je hiermee de veiligheid van jouw stekkie waarborgt. Een inboedelverzekering verzekert de spullen in jouw huis wanneer ze kapot gaan door ernstige schade aan jouw woning, of wanneer er bijvoorbeeld is ingebroken. Een stormschadeverzekering verzekert schade aan jouw huis door weersomstandigheden of andere natuurlijke fenomenen. Verder is het een goed idee om een glasverzekering af te sluiten ter bescherming van jouw ramen en deuren.

Hoe kies je de juiste woonverzekering?

Lees je van tevoren goed in op de verschillende pakketten en losse verzekeringen die de maatschappijen aanbieden. Nederland kent een aantal hele goede, betrouwbare verzekeringsmaatschappijen die er écht zijn voor jou! Het is een goed idee om het meest recente artikel over verzekeringsmaatschappijen op te zoeken op de website van de consumentenbond. De consumentenbond heeft geen belangen bij welke organisatie dan ook en is dus helemaal objectief. Het is belangrijk dat je het meest recente artikel pakt, omdat het per jaar echt kan verschillen welke verzekeringen het voordeligst uitpakken.

Wat kost het nou eigenlijk?

Hoewel de inflatie overal om zich heen slaat, is uit onderzoek gebleken dat verzekeringen in het afgelopen jaar in prijs gelijk zijn gebleven of zelfs een beetje gedaald. Bij de gemiddelde verzekering ben je ongeveer 20 euro per maand kwijt. Glasverzekeringen zitten daar iets onder. Met zo’n 80 euro per maand ben je dus erg goed beschermd tegen zowat alles wat er met jouw huis kan gebeuren. Het is misschien een hoop, maar je moet maar zo denken: een nieuw huis of een volledig nieuwe inboedel is een stuk duurder. Kortom: een woonverzekering is sterk aan te raden! Laat je niet tegenhouden door die paar tientjes per maand. Doe goed onderzoek en kies de verzekeringen die bij jou passen.https://www.woonlovers.nl/woonverzekering-zeker-geen-verspilling-van-je-geld/