Winterbruiloft decoratie: creëer jullie eigen wintersprookje


Dromen jullie van een winterbruiloft, maar weten jullie niet wat voor decoratie daarbij past? Hier is een dosis inspiratie om van jullie grote dag een waar wintersprookje te maken!

Winterbruiloft decoratie: creëer jullie eigen wintersprookje

Foto: Aaron Burden

Tafeldecoraties voor jullie winterbruiloft

Als je denkt aan winterbruiloften, dan denk je aan knusheid, warmte, en vooral aan: romantiek. De juiste tafeldecoratie kan de sfeer maken. En nee, je hoeft het niet te zoeken in dure bloemstukken of extravagante centerpieces.

Jullie kunnen bijvoorbeeld denken aan: midden op de tafel een lopend stuk gemaakt van dennenappels, hulst en de zachte geur van rozemarijn. Ze kunnen losjes worden neergelegd of juist zorgvuldig worden gerangschikt in kleine groepjes. Wat jullie ook kiezen, met deze natuurlijke elementen zitten jullie meteen in de winterse sferen. En het mooiste van alles? Het is zowel vriendelijk voor jullie portemonnee als onvergetelijk voor jullie gasten.

Winterservetten op jullie bruiloft

Soms zit het ‘m juist in de kleine details. Bijvoorbeeld de servetten. Op het eerste gezicht misschien een bijzaak, maar ze kunnen dé touch geven voor jouw tafelsetting.

Ga voor een tafel gedekt met servetten in verschillende kleuren. Diep rood, bosgroen en midnachtsblauw zijn kleuren die de winterromantiek vergroten. Maar, kleur is niet het enige. Een sierlijke servetring kan jullie servetten echt laten schitteren.

Winterbruiloft decoratie: creëer jullie eigen wintersprookje

Foto: Libby Penner

Licht maakt de sfeer op jullie winterbruiloft

Stel je voor, bomen met twinkelend licht, paden die oplichten, of jullie feestlocatie die mooi licht geeft. Lichtslingers zijn niet alleen functioneel, ze voegen ook gezelligheid toe. Een goede keuze voor jullie winterbruiloft dus.

Wat ook een goede keuze is: lantaarns. Het mooie van lantaarns is hun veelzijdigheid. Jullie kunnen bijvoorbeeld kiezen voor traditionele lantaarns met kaarsen. Jullie kunnen ook gaan voor lantaarns met LED-lampjes, die een consistente gloed geven. Zeker in de winter, wanneer de avonden vroeg vallen, is dit een veilige keuze.

Kaarsen: de ziel van een winterbruiloft

Zeker in de winter, wanneer de dagen kort zijn en de nachten lang, hebben kaarsen iets magisch. Daarom horen kaarsen echt bij een winterbruiloft.

Denk bijvoorbeeld aan drijfkaarsen. Een grote glazen schaal gevuld met water en kaarsen. Jullie kunnen wat dennenblaadjes of cranberries toevoegen om het een echt kunstwerk te maken.

Een veel gemaakte keuze door bruidsparen zijn pilaren en kandelaren. Door te spelen met verschillende hoogtes van kaarsen en kandelaren creëer je dynamiek op je feesttafel. En dan de kandelaren zelf. Goud straalt warmte en rijkdom uit, perfect voor een luxe winterbruiloft. Zilver daarentegen heeft meer iets sprookjesachtigs. Matzwart is dan weer erg modern.

Sfeeritems voor het ultieme wintersprookje

Stel je de entree van jullie feestlocatie voor, hier staat een bord met daarop de woorden “Winter Wonderland”, geschreven in sierlijke letters. Jullie gasten krijgen hiermee meteen het knusse wintergevoel. Je kunt zelfs een stap verder gaan en gepersonaliseerde winterse quotes bedenken die uniek zijn voor jullie liefdesverhaal. Misschien iets dat wijst naar jullie eerste date.

Maak een sfeervol hoekje verlicht met lichtslingers. Leg daar stapels pluizige dekens en kussens. Een bordje ernaast nodigt gasten uit om een dekentje te pakken: “Voel je thuis, knuffel en warm op!” En zo, met een warme chocomel in de ene hand en hun geliefde aan hun zijde, wikkelen je vrienden en familie zich in de warmte.

Winterbruiloft decoratie: creëer jullie eigen wintersprookje

Foto: Nicole Basterhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/decoratie/winterbruiloft-decoratie-creeer-jullie-eigen-wintersprookje/