Ongeveer twee maanden voor de bruiloft kun je de trouwkaarten naar de gasten versturen. Een leuk moment, want met de trouwkaart kun je al een eerste indruk van jullie bruiloft geven. Natuurlijk willen jullie dit zo goed mogelijk doen, daarom is het slim je vooraf even te verdiepen in de etiquette voor de trouwkaart. Weet je bijvoorbeeld welke naam er eerst op de trouwkaart komt te staan? 

Heb je je wel eens verdiept in de bruiloft etiquette? Er zijn veel verschillende soorten gebruiken en regels om je aan te houden. Natuurlijk is het tegenwoordig allemaal een stuk soepeler dan vroeger. Of jullie je iets aantrekken van de etiquette mag je dus helemaal zelf bepalen. Toch kan het wel handig zijn om vooraf te weten wat gebruikelijk is. Bij het opstellen van de trouwkaart kan het volgen van de etiquette bijvoorbeeld helpen om keuzes te maken.

Welke naam eerst op de trouwkaart?

Waarschijnlijk krijgen jullie namen een prominente plek op de uitnodiging. Niet zo gek, want de bruiloft draait immers om jullie! Alleen welke naam komt er eerst op de trouwkaart te staan, die van jou of die van hem? Volgens de etiquette vermeld je eerst de naam van de vrouw en vervolgens die van de man. Op de voorkant van de kaart komen de namen van het bruidspaar meestal onder elkaar te staan. Dat betekent dat de naam van de vrouw boven staat en de naam van de man onder. Zijn jullie eenmaal getrouwd? Dan is het gebruikelijk om eerst de naam van de man te vermelden en daarna de naam van de vrouw.

Belangrijke informatie voor de uitnodiging

Naast de namen komt er natuurlijk nog heel wat meer informatie op de trouwkaart te staan. Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Lees dan zeker even dit blog over de tekst voor de trouwkaarten. Jullie ceremoniemeester kan eventueel een begeleidende brief bij de uitnodiging schrijven om de gasten wat extra informatie te geven. Hebben jullie eigenlijk te weinig ruimte op de trouwkaart voor alle informatie die jullie met de gasten willen delen? Dan kan het handig zijn om een eigen bruiloft website aan te maken. Hier kun je de gasten ook meteen een RSVP laten invullen.

Dit blog bevat affiliate links.