Welke generatie heeft meer seks? Onderzoek duidt verschil aan


Over de verschillen tussen Gen Z en de Millennials raken we niet snel uitgepraat. Waar Millennials moe worden van Gen Z’s werkethos, vindt Gen Z de oudere generatie maar opportunistisch. Maar hoe zitten die verschillen in de slaapkamer? Nieuw onderzoek duidt aan dat een van de twee generaties aanzienlijk meer seks heeft.

Zijn het de Millennials, die minder zorgen hebben en daarom een hoog libido? Of is het juist Gen Z, die seks als één van de weinige hoogtepunten van het leven ziet en het daarom extra vaak doet?

Onderzoek duidt verschil aan tussen seks van Millennials en Gen Z

Voor alle Millennials die denken dat hun seksleven ingekakt is, hebben we goed nieuws. Het zijn namelijk de dertigers die als meest seksueel actief uit de test komen. Volgens de Gen Z Deep Dive van eharmony heeft 91% van de Millennials in relaties minstens één keer per week seks, terwijl slechts 78% van de Gen Z in relaties het net zo vaak doet.

Opvallend is dat Gen Z wel wat losbandiger is met de bescherming: wanneer het over de eerste keer seks met een onbekende gaat, zou 26% van Gen Z het onveilig toen, tegenover 16% van de Millennials. Daarnaast houdt Gen Z van meer wisseling tijdens de seks. Ongeveer de helft (46%) van de jongere generatie heeft meer dan zes seksstandjes geprobeerd dit jaar, bij de Millennials is dit 40%.

Whut? Postuur heeft ook effect op jouw seksleven en dit is waarom

De drie-dates-regel is afgeschaft

Gelukkig zijn de Millennials en Gen Z’ers het ook met elkaar eens. Zo vindt van beide generaties 65% het prima om iemand beter te leren kennen met wie ze op de eerste date seks hadden. De drie-dates-regel is daarmee dus verleden tijd.

Dagen maken dus niet uit, maar bij soa’s trekken we de grens. Maar liefst 66% van beide generaties heeft geen seks met iemand die een soa of HIV heeft. Dit zijn belangrijke zaken, waar iedere generatie even verantwoordelijk mee omgaat.

Wat fetisjen en kinks betreft, is er nog geen onderzoek gedaan. Toch is er een kink die veel vrouwen blijken te hebben, wij vertellen je alles over de ‘Praise Kink’.

Reageer op artikel:

Welke generatie heeft meer seks? Onderzoek duidt aanzienlijk verschil aan tussen Millennials en Gen Z

https://www.nsmbl.nl/welke-generatie-heeft-meer-seks-millenials-en-gen-z/