Wedding wellness: ontspannen voor je bruiloft


Wat kun je in het dagelijks leven toepassen om stress rondom je huwelijksplanning te verminderen? Wij geven je de middelen om ontspannen te beginnen aan je huwelijksdag! Zo ga jij je dag helemaal zen in en kan je echt genieten.

Wedding wellness: ontspannen voor je bruiloft

Foto: Madison Lavern / Unsplash

 

Eén ding willen we vooraf benadrukken: het is oké als je je tijdens de planningsfase soms wat overweldigd of gestrest voelt. Dat overkomt de meeste stellen. Om ervoor te zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van je verlovingstijd, hebben wij dit wedding wellness-plan voor je gemaakt! Extra leuk: betrek je partner in deze goede voornemens om de tijd tot het huwelijk samen fijn door te komen.

Ga voor voldoende planningspauzes

Een bruiloft plant zichzelf niet. Maar dit betekent niet dat je hier elke vrije minuut aan hoeft te besteden. Sterker nog, het een dikke aanrader om regelmatig een planningspauze in te lassen! Sluit je laptop (of sluit in ieder geval alle openstaande tabbladen) en leg je telefoon weg. Maak een wandeling, ga bijkletsen met je beste vrienden of binge een Netflix-serie – doe even iets voor jezelf en denk niet aan de bruiloft. Juist door deze pauze krijg je nieuwe energie en creatieve ideeën.

Ook interessant: ZO WORD JIJ EEN BRIDECHILLA

Voldoende relaxen voor de wedding

Het toevoegen van rituelen in het dagelijks leven heeft een kalmerend effect, omdat ze structuur en orde scheppen in de chaos. Wat er allemaal bij jouw ontspanningsritueel komt kijken, is helemaal aan jezelf. Van de dag starten met een heerlijke kop koffie of thee tot aan een guasha gezichtsmassage of een aflevering van je favoriete serie – jij bepaalt hoe jouw geluksmomentje van de dag eruit ziet. Ontspanningsrituelen kalmeren je zenuwen, helpen je ontspannen én stimuleren positiviteit. Ben je een onrustige slaper en ga je ‘s nachts nadenken over de wedding? Zorg dan ook voor een afsluitritueel voor de dag, bijvoorbeeld het lezen van een boek, de mooiste momenten van je dag ophalen of een slaapmeditatie. Extra leuk om je partner bij deze rituelen te betrekken.

Meal prep voor uitgebalanceerde voeding

Een gezonde voeding is ook van belang tijdens de drukke planningsperiode. Het is gemakkelijk om te vervallen in ongezonde eetgewoonten, maar met een beetje voorbereiding kun je toch gezonde maaltijden tot je nemen. Meal prep is een handige methode waarbij je op een dag in de week verschillende maaltijden voorbereidt voor de rest van de week. Door basisingrediënten zoals koolhydraten, eiwitten en groenten te combineren, zorg je ervoor dat je een uitgebalanceerde maaltijd hebt, zelfs als je weinig tijd hebt. Zo krijg je de juiste vitamines en mineralen binnen waardoor je lichaam automatisch meer ontspant en minder stresshormonen aanmaakt. Vergeet natuurlijk niet te blijven genieten en neem af en toe gewoon een croissantje tijdens een relaxte zondagochtend. 🙂

Ademhalingsoefeningen voor ontspanning

Gerichte ademhaling, pranayama genaamd, is een effectief middel voor ontspanning. Zie het als een ademhalingsoefening waarbij je je in- en uitademing bewust reguleert. Het verlaagt de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, bevordert een goede nachtrust, ontspant en revitaliseert het lichaam. Houd een neusgat dicht terwijl je inademt en houd het andere neusgat dicht als je uitademt. Blijf rustig en herhaal dit een paar keer. Een andere oefening die je kunt doen is de buikademhaling. Laat je armen tijdens het inademen gedurende vijf tot tien seconden zijwaarts omhoog komen en laat ze langzaam terugzakken terwijl je uitademt. Je handen rusten op je buik tot je volgende ademhaling.

Sport verhoogt het aantal gelukshormonen

Hoewel sport misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij wedding wellness, kan lichamelijke activiteit een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je stemming te verbeteren. Tijdens het sporten wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden endorfines en serotonine, de zogenaamde “gelukshormonen”, vrijgegeven. Deze hormonen kunnen helpen om de stresshormonen in je lichaam te verminderen. Kies een sport of activiteit die je leuk vindt, of het nu gaat om hardlopen, yoga, dansen of fietsen, en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen.

Lang verhaal kort: geniet heel veel van je voorbereidingen en zorg dat je bewust leeft, dan kom jij super relaxt de planningsperiode door.

 https://www.bruidenbruidegom.nl/inspiration/planning/ontspannen-voor-je-bruiloft/