Wat voor trouwring kun je als man dragen?


Als jullie gaan trouwen, is het leuk om een mooi setje ringen uit te kiezen voor jullie bruiloft. Deze trouwringen staan de rest van jullie leven symbool voor het huwelijk dat jullie sluiten. Bovendien is het uitwisselen van de ringen altijd een mooi moment tijdens de ceremonie. Trouwringen voor vrouwen hebben vaak één of meerdere steentjes of een bijzondere vorm, maar wat voor trouwring kun je als man dragen? 

Er zijn wel wat verschillen tussen trouwringen voor mannen en vrouwen. Over het algemeen is de trouwring van de man een versimpelde versie van de trouwring van de vrouw. Trouwringen voor mannen hebben meestal een wat rustigere uitstraling, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er is van alles mogelijk!

Trouwring setje man en vrouw

Het is heel gebruikelijk om een trouwring setje te kopen met zowel een ring voor de bruid als de bruidegom. Er zijn zelfs regelmatig acties waarbij je de ring van de bruidegom gratis krijgt bij de aankoop van de ring voor de bruid. Het kan heel leuk zijn om samen voor een trouwring setje te gaan, maar dit is niet per se nodig. Door niet voor een setje te kiezen, hebben jullie wat meer mogelijkheden. Vinden jullie het toch fijn dat de trouwringen zoveel mogelijk met elkaar verbonden zijn? Kies dan in ieder geval voor dezelfde materiaalsoort en laat bijvoorbeeld dezelfde tekst aan de binnenkant van de ring graveren.

Breedte van de trouwring van een man

Over het algemeen is de trouwring van de man breder dan een vrouwen trouwring. Niet zo gek, want mannen hebben meestal ook wat grotere handen. Wat de meest geschikte breedte voor een trouwring is, hangt af van de grootte en dikte van je vingers. Het is dus verstandig om verschillende breedtes te passen bij de juwelier en zo iets te kiezen wat goed past. De meeste trouwringen voor mannen zijn tussen de 3 en 8 millimeter breed. Ter vergelijking: vrouwen dragen vaak een trouwring van 2 of 3 millimeter breed.

Materiaal voor een stoere trouwring

Voor mannen gaat de voorkeur vaak uit naar een stoere trouwring. Deze ringen zijn meestal eenvoudig, maar passen wel goed bij de ring van de bruid. Goud en witgoud zijn veelgebruikte materialen voor een trouwring. Je leest meer over de eigenschappen van verschillende materialen in het blog Alles wat je moet weten over de trouwringen. Je kunt voor een gladde ring gaan, maar als je toch net even iets anders wilt, kan een ring met een klein randje of wat textuur ook mooi zijn. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld ook trouwringen laten maken met een vingerafdruk van de ander erop. Een zwarte trouwring staat helemaal stoer, maar is soms wel wat lastiger te combineren met een mooie ring voor de bruid.

Alternatief voor het dragen van een trouwring

Het dragen van een trouwring kan in het dagelijks leven soms best lastig zijn, zeker als je een beroep hebt waarbij je je handen veel moet gebruiken. Is het voor jou niet mogelijk om een trouwring te dragen of wil je het gewoon liever niet? Dan zijn er ook allerlei alternatieven voor de trouwringen op jullie bruiloft.https://bruiloftinspiratie.nl/trouwring-man/