Wat kost een weddingplanner? – Bruiloft Inspiratie


Het plannen en organiseren van een bruiloft is een flinke klus waar je misschien best wat hulp bij kunt gebruiken. Om niet teveel stress te ervaren en ervoor te zorgen dat alles tiptop geregeld is, kan het daarom fijn zijn om een weddingplanner in te huren. Maar wat kost een weddingplanner eigenlijk? 

Een weddingplanner inhuren lijkt iets voor rijke mensen, maar toch zijn er ook genoeg ‘gewone’ bruidsparen die graag met een weddingplanner werken. Niet zo gek, want dit zorgt voor een stuk minder stress. Bovendien weet een goede weddingplanner er ook voor te zorgen dat jullie kosten besparen op bepaalde onderdelen van jullie bruiloft. Maar een weddingplanner kost natuurlijk ook geld. Wat zijn de tarieven? En past een weddingplanner binnen jullie budget?

Wat doet een weddingplanner?

Om te weten of het de moeite waard is om een weddingplanner in te huren, is het eerst handig om te weten wat ze precies voor jullie kan betekenen. Het mooie van het inhuren van een weddingplanner is dat de diensten volledig kunnen worden afgestemd op jullie behoeften. Of jullie nu hulp nodig hebben bij de volledige planning, gedeeltelijke ondersteuning of alleen de dag zelf, een goede weddingplanner past zich aan aan jullie wensen. Het plannen van een bruiloft kan stressvol zijn, maar een weddingplanner neemt veel van de zorgen weg. Weddingplanners behandelen de logistiek, coördinatie en onverwachte uitdagingen, zodat jullie je kunnen concentreren op het belangrijkste: genieten van jullie trouwdag.

Jullie weddingplanner stelt een uitgebreid draaiboek op waardoor alles op de trouwdag soepel verloopt. Naast kennis en ervaring brengen de meeste weddingplanners ook een flinke dosis creativiteit met zich mee. Bovendien zijn ze altijd op de hoogte van alle trends. Of het nu gaat om thema’s, decoratie of unieke ideeën, grote kans dat jullie weddingplanner heel wat in te brengen heeft!

Een van de belangrijkste rollen van een weddingplanner is budgetbeheer. Weddingplanners hebben ervaring en netwerken om leveranciers te vinden die passen bij jullie budget. Over het algemeen zijn weddingplanners goed in onderhandelen en weten ze door hun contacten goede prijsafspraken te maken. Dat kan flink wat geld schelen!

Opbouw van kosten van een weddingplanner

Weddingplanners werken vaak met verschillende tariefstructuren. Sommigen rekenen een vast tarief, anderen een percentage van het totale budget. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de vergoedingen en wat wel en niet is inbegrepen in de dienstverlening. De kosten van een weddingplanner variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, het niveau van dienstverlening, en de omvang van jullie bruiloft. Het kan zijn dat jullie weddingplanner met een uurtarief werkt of met een vast tarief voor de werkzaamheden. Ook kan er met een percentage gerekend worden. Gemiddeld genomen kun je rekening houden met kosten die tussen de 10 en 20% van jullie totale budget in beslag nemen.

Wat een weddingplanner precies kost, is hierdoor lastig te zeggen. Wel zijn er wat algemene bedragen die je als richtlijn zou kunnen nemen. Voor eenvoudige basisdiensten zoals de coördinatie op de trouwdag zelf kunnen de kosten bijvoorbeeld variëren van €800 tot €2000 . Als jullie hulp nodig hebben bij specifieke aspecten, zoals leveranciersselectie en logistieke planning, ben je al snel €1.500 tot €5.000 kwijt. Voor een volledig dienstenpakket waarbij de hele bruiloft van het begin tot het einde gepland wordt, kunnen de kosten oplopen van €3000 tot €10.000 of zelfs meer. Hoe groter jullie wensen, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Wat zit er inbegrepen bij de kosten?

Als jullie een geschikte weddingplanner hebben gevonden, is het verstandig om nog even goed te checken wat er allemaal bij de kosten is inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan eventueel bijkomende kosten zoals reiskosten, parkeerkosten, een kennismakingsgesprek en een bezoek aan de trouwlocatie. Door vooraf alle kosten duidelijk op een rijtje te hebben, voorkom je onaangename verrassingen achteraf.https://bruiloftinspiratie.nl/wat-kost-een-weddingplanner/