Wat doe je aan naar een bruiloft?


Het krijgen van een uitnodiging voor een bruiloft is natuurlijk altijd leuk, maar hierna volgt al snel de vraag: wat doe je aan? Soms kan het uitkiezen van een geschikte bruiloft outfit best een lastige opgave zijn. Maar of je nu een vrouw bent die op zoek is naar de perfecte jurk of een man die wil weten welk pak het meest geschikt is, we helpen jou bij het kiezen van de juiste kleding voor elke bruiloft! 

Een bruiloft is de ideale gelegenheid om wat extra aandacht aan je outfit te besteden. Je wilt er immers mooi en feestelijk uitzien! Niet elke bruiloft is hetzelfde, maar toch zijn er wel wat algemene regels voor het bepalen van een geschikte bruiloft outfit.

Wat doe je als vrouw aan naar een bruiloft?

Als vrouw zijn er talloze mogelijkheden om er op je best uit te zien op een bruiloft. Voor formele bruiloften kun je kiezen voor een elegante lange avondjurk of een chique cocktailjurk. Voor informelere bruiloften kun je gaan voor een stijlvolle jumpsuit of een mooie rok met een bijpassende top. Een feestelijk jurkje in een vrolijke kleur is natuurlijk ook altijd goed! Hierbij kun je het best kiezen voor een jurkje tot net boven de knieën. Met een paar mooie pumps maak je je outfit helemaal af. Wat de kleur betreft zijn er ook veel mogelijkheden. In de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie pasteltinten of een vrolijk opvallend kleurtje. In de wintermaanden zijn warme kleuren zoals rood en donkergroen erg populair. Als vrouw vermijd je de kleur wit op een bruiloft, dit is immers de kleur van de bruid. In sommige gevallen kun je ook beter geen rood dragen.

Wat doe je als man aan naar een bruiloft?

Voor mannen is een goed passend pak de basis voor een stijlvolle outfit op een bruiloft. Kies voor een pak in een klassieke kleur zoals marineblauw, grijs of zwart en combineer het met een net, goed gestreken overhemd. Afhankelijk van de dresscode kun je kiezen voor een das of een vlinderdas om je look af te maken. Zorg ervoor dat je schoenen netjes zijn en goed passen bij je outfit. Is het een bruiloft op een zomerse dag? Kies dan voor luchtige stoffen zodat je het niet te warm zult krijgen. Je zou kunt voor een mooie outfit in pasteltinten gaan voor het echte zomerse gevoel!

Let op de dresscode en etiquette

Naast het begrijpen van de algemene richtlijnen voor bruiloftskleding, is het ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke dresscode die op de uitnodiging vermeld staat. Dit kunnen bijvoorbeeld dresscodes zijn zoals black tie, cocktail, summer chic of casual chic. Zorg ervoor dat je de dresscode respecteert en probeer je kleding aan te passen aan de sfeer en het thema van de bruiloft. Twijfel je over je outift? Het is altijd beter om iets te formeel gekleed te zijn dan dat je underdressed op de bruiloft verschijnt.

Voeg de juiste accessoires aan je outfit toe

Naast de kleding is het toevoegen van de juiste accessoires heel belangrijk om voor de perfecte bruiloft outfit te zorgen.  Voor vrouwen kunnen accessoires zoals een stijlvolle clutch, een mooi haaraccessoire of een sprankelende ketting het verschil maken. Kies schoenen die comfortabel zijn om te dragen, maar ook passen bij de stijl van je outfit. Wil je graag hoge hakken dragen? Neem dan ook een ander paar schoenen mee voor als je van plan bent lang te blijven dansen. Voor mannen kunnen accessoires zoals een bijpassende stropdas of pochet, manchetknopen of een horloge de outfit net dat beetje extra geven. Zorg ervoor dat je schoenen gepoetst zijn en dat ze goed passen bij je pak. Vergeet niet dat comfort belangrijk is, aangezien je waarschijnlijk veel zult staan en dansen tijdens de bruiloft.https://bruiloftinspiratie.nl/wat-doe-je-aan-naar-een-bruiloft/