Waarom jij deze zomer naar het mega romantische Como Meer in Italië wil gaan


Wij zitten he-le-maal met de zomer in onze bol. Natuurlijk genieten we van het lekkere weer hier, maar we zitten toch een beetje met ons hoofd ergens anders. En die plek is.. het Comomeer! Of Lago Di Como, zoals Italianen het noemen. Deze prachtige omgeving in Lombardije is de perfecte plek voor een romantische getaway.

Waarom je het Comomeer wil bezoeken

Oke, we weten allemaal wel hoe het meer eruit ziet. Prachtige kleur, mooie natuur eromheen en hele mooie huisjes rondom het water. Het Comomeer staat bekend om zijn charmante en pittoreske stadjes die langs de oevers liggen. Bellagio, Varenna en Como zijn slechts enkele van de vele juweeltjes die je kunt verkennen tijdens je bezoek. Deze steden ademen een unieke sfeer uit, met smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige pleinen.

Maak een wandeling door de straten, ontdek lokale boetieks, geniet van een heerlijke gelato op een terras en dompel jezelf onder in de Italiaanse cultuur, dat is al snel romantisch. Vergeet niet te genieten van de heerlijke lokale keuken, met specialiteiten zoals risotto, verse visgerechten en wereldberoemde Italiaanse wijnen.

Wil je een beetje sightseeing toen tijdens de vakantie? Breng een bezoek aan de prachtige Villa del Balbianello, een adembenemend landhuis dat is gelegen op een weelderig schiereiland. Dit indrukwekkende gebouw is te zien geweest in verschillende films, waaronder James Bond’s “Casino Royale”. Voor kunstliefhebbers is er de stad Como, waar je het Volta-tempel kunt bewonderen.

Het Comomeer is doordrenkt van geschiedenis en biedt een schat aan culturele ontdekkingen waar jij en je lover uren kunnen rondlopen. Ook de perfecte plek voor een honeymoon, just saying.

@kikalateef

its honeymoon szn and we’re in lake como!! ✨💫⭐️ #honeymoon #lakecomo

♬ And I Love Her (live) – The Beatles Revival Band

Of huur een bootje en lig de hele dag samen lekker op het dek, zodat je uren kunt kletsen en kunt knuffelen. De perfecte plek ervoor. Haal ‘s avonds een lekker ijsje bij de lokale ijssalon. Je kunt het daar eigenlijk niet fout doen.

Reageer op artikel:

Waarom jij deze zomer naar het mega romantische Como Meer in Italië wil gaan

https://www.nsmbl.nl/como-meer-in-italie-wil-gaan/