Veel bruidsparen kiezen ervoor zowel daggasten als avondgasten uit te nodigen voor hun bruiloft. Dit betekent dat niet alle gasten bij dezelfde onderdelen van de bruiloft aanwezig zullen zijn. Bij het versturen van de trouwkaarten zal je daarom twee verschillende versies moeten maken. Maar wat is precies het verschil van de trouwkaart voor daggasten en avondgasten? 

De trouwkaart verstuur je ongeveer twee maanden voor de bruiloft om de gasten alle informatie te geven die ze nodig hebben voor jullie trouwdag. Het is dus belangrijk om goed na te denken wat je allemaal op deze kaart vermeldt.

Trouwkaart voor daggasten

Daggasten zijn de gasten die de hele dag bij jullie bruiloft zijn uitgenodigd. Dit betekent meestal dat ze naar de ceremonie komen, de receptie, het diner en het trouwfeest. Het is belangrijk om duidelijk te vermelden hoe laat de daggasten waar worden verwacht. Als jullie bruiloft zich op meerdere locaties afspeelt, zul je ook alle adressen goed moeten vermelden. Naast het programma, de tijden en de locaties is er natuurlijk ook nog veel andere informatie die je op de kaart kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een dresscode, cadeauwensen en de manier waarop gasten een RSVP kunnen sturen. Wil je weten waar je allemaal aan moet denken bij het opstellen van de trouwkaart? Lees dan ook zeker even het blog Tekst voor de trouwkaarten: Wat zet je er op?

Alles bij elkaar kan er best wat informatie op de trouwkaart voor daggasten komen te staan. Wordt het te veel? Dan zou je ook kunnen overwegen een bruiloft website aan te maken waar jullie alle details kunnen plaatsen voor de gasten.

Trouwkaart voor avondgasten

De trouwkaart voor avondgasten hoeft iets minder uitgebreid te zijn, omdat deze gasten alleen bij het avondprogramma aanwezig zijn. Vooraf zullen jullie goed moeten bedenken of jullie deze gasten ook bij de ceremonie willen hebben of dat jullie de ceremonie liever wat intiemer houden. Als de avondgasten ook welkom zijn bij de ceremonie zet je de locatie en het tijdstip op de trouwkaart en nodig je ze uit voor het feest in de avond. Ook hierbij vermeld je weer alle gegevens die ze nodig hebben om op jullie bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Een uitgebreid programma zoals bij de daggasten is niet nodig.

Hoe regel je het verschil in trouwkaart voor daggasten en avondgasten?

Als jullie zowel daggasten als avondgasten uitnodigen op de bruiloft dan kan dat op twee manieren. Jullie zouden verschillende trouwkaarten kunnen maken voor beide groepen of jullie maken één basiskaart waarin je een los dagprogramma toevoegt voor de daggasten. Check ook even bij jullie ceremoniemeester of hij of zij ook nog een ceremoniemeester brief wil toevoegen. Dit zou eventueel ook alleen voor de daggasten kunnen.

Dit blog bevat affiliate links.