Veel gemaakte fouten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken


Er zijn van die dingen die je gedurende je leven niet vaak genoeg doet om er echt bedreven in te raken. Het kopen van een nieuwe keuken is daar een goed voorbeeld van. En eigenlijk bedoelen we dan vooral het nadenken over de indeling en de stijl. Je zult eerst voor jezelf helder moeten krijgen welke wensen je hebt, maar je moet ook rekening houden met de beschikbare ruimte en de (on)mogelijkheden die daaraan gekoppeld zijn. We hebben een aantal veel gemaakte fouten op een rij gezet, om alvast wat missers te kunnen voorkomen.

Borduur voort op het bestaande

Wanneer je een bestaande keuken gaat vervangen, is het zinvol om er even bij stil te staan hoe het nu is en waarom dat zo is. De vorige keuken is immers niet voor niets juist zo geplaatst! Wil je een nieuwe keuken, maar geen gedoe met het verleggen van leidingen? Dan kan je qua indeling het beste voortborduren op de huidige opstelling wanneer je een keuken gaat aanschaffen. In een nieuwbouwwoning is dat natuurlijk een heel andere zaak. Elke keukenruimte is anders en leent zich wél of juist niet voor een bepaalde opstelling. Begin altijd vanuit de eenvoudige rechte keuken te denken en ga dan verder kijken. Een los kookeiland is bijvoorbeeld alleen een optie als daar voldoende ruimte voor is.

Opmeten en ontwerpen

Welk type keuken je ook wilt kopen, het begint allemaal met het opmeten van de ruimte. Vervolgens kun je zelf je eigen keuken gaan ontwerpen. Vroeger was je hiervoor altijd aangewezen op een bezoek aan de keukenspeciaalzaak, maar tegenwoordig kan het simpeler. Een toonaangevende winkel als Keuken Kampioen heeft namelijk gewoon een applicatie op de website staan, die je in staat stelt om je droomkeuken zelf in 3D-weergave te ontwerpen. Mocht je over bepaalde dingen nog twijfelen, dan kun je natuurlijk altijd met het gemaakte ontwerp even de winkel binnenstappen om de mening van een ervaren verkoper te horen. Een specialist op dit gebied weet precies waar je op moet letten en komt soms met een oplossing die je zelf misschien nog niet gezien had.

Voorkom deze fouten

Een gouden regel in keukenland is het respecteren van de zogenoemde keukendriehoek. Dit is de ruimte tussen de koelkast, de spoelbak en de kookzone. Het is de ruimte waar de meeste activiteiten plaatsvinden, deze ruimte moet dus altijd goed toegankelijk zijn. Vergeet verder niet om over vloer en plafond na te denken!https://droomhuis24.nl/inspiratie/veel-gemaakte-fouten-bij-het-aanschaffen-van-een-nieuwe-keuken/