Van saai naar sensationeel: ga je kast behangen!


Heb je een oude kast die wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Voordat je besluit een nieuwe te kopen, overweeg dan eens om je kast te behangen. Ja, je leest het goed! Behangen is niet alleen voor muren. Ontdek hoe je met wat creativiteit en behang je kast een compleet nieuwe look kunt geven.

Waarom je kast behangen?

Behangen geeft je kast niet alleen een nieuwe look; het maakt ook een duidelijk statement. In deze tijd van duurzaamheid en hergebruik biedt behang een betaalbare en milieuvriendelijke manier om oude meubels op te frissen. Doe je oude goede kast daarom niet weg, maar voeg je met behang een persoonlijk tintje toe dat jouw stijl en interieur weerspiegelt. Je kunt al je creativiteit kwijt door te spelen met diverse patronen, kleuren en texturen. Kort gezegd, met behang maak je je kast zowel praktisch als stijlvol weer als nieuw.

Kast pimpen met behang: hoe begin je?

Het idee om de buitenkant je kast te behangen klinkt misschien als een flinke klus, maar met de juiste voorbereiding en materialen is het verrassend eenvoudig. Allereerst kies je het behang dat bij jou en je interieur past. Ga je voor een rustige, neutrale tint of juist voor een opvallend patroon? Er is meer dan voldoende keuze.

Zodra je je behang hebt uitgekozen, start je met de voorbereiding. Maak de kast grondig schoon en zorg dat het oppervlak vetvrij is. Als je de buitenkant van een kast gaat behangen, verwijder dan de knoppen of handgrepen. Dit maakt het behangen een stuk makkelijker en het zorgt voor een strakker resultaat.

Nu komt het leukste deel: het daadwerkelijke behangen. Smeer het oppervlak dat je wilt behangen gelijkmatig in met behanglijm. Plak vervolgens het behang erop, beginnend vanaf de bovenkant en werk naar beneden. Gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen te verwijderen en het behang glad te strijken. Als je klaar bent, snijd je de overtollige randen weg met een scherp mesje.

Het resultaat? Een prachtig gepimpte kast die niet alleen functioneel is, maar ook een echte blikvanger in je interieur!

Unieke behangideeën: Laat je kast stralen!

Heb je de smaak te pakken met het behangen van je kast? Ga dan meerdere kasten en meubels behangen. Er zijn talloze stijlen en patronen om uit te kiezen. Hierdoor wordt elk meubel een uniek kunstwerk. Voor een romantische touch kun je bijvoorbeeld kiezen voor behang met bloemenprints of pasteltinten. Wil je een moderne uitstraling? Kies dan voor geometrische patronen of monochrome kleuren.

Vergeet niet de kracht van texturen. Behang met een hout- of steenlook kan je kast een rustieke of industriële uitstraling geven. Behang met een metallic afwerking voegt juist een vleugje glamour toe. En voor degenen die echt durven: denk aan behang met dierenprints of tropische thema’s voor een exotische touch.

Het belangrijkste van het kiezen van behang is dat het een weerspiegeling is van jouw stijl. Dus of je nu gaat voor subtiel of opvallend, klassiek of modern, het belangrijkste is dat je een keuze maakt waar je blij van wordt.https://www.woonlovers.nl/kast-behangen/