Tips voor jullie hond op de bruiloft


Waar een gewone woensdag al niet compleet is zonder jullie trouwe viervoeter, is jullie bruiloft al helemaal niet geslaagd zonder de hond. Gelukkig zijn er ontelbare manieren om de kleine Takkie bij jullie bruiloft te betrekken.

Jullie trouwe ringendrager

Jullie hoeven natuurlijk niet als enige naar het altaar te lopen, hoe tof zou het zijn om jullie hond de ringen te laten brengen? Er zijn speciale halsbanden en ringenkussentjes voor honden waarmee ze veilig de trouwringen bij jullie kunnen afleveren. Het is wel belangrijk dat je zeker weet dat jullie viervoeter om kan gaan met de drukte en goed luistert. Je wilt niet dat de ringendrager er uit paniek vandoor gaat.

Tip: bespreek met jullie trouwlocatie of dieren zijn toegestaan. Ook is het verstandig om vooraf te oefenen en wat lekkers mee te nemen om jullie hond te lokken en te belonen.

Hond in haute couture

Er zijn veel opties om jullie hond een bijzondere look te geven voor de grote dag. Zo kunnen jullie een halsband met strik of stropdas kopen, en zijn er zelfs speciale smokings voor honden. Ook een bloemenkrans, gemaakt van dezelfde bloemen als het bruidsboeket, maakt van jullie hond een ster. Bruidspaar Laura en Martijn gaven hun golden retriever een riem met hun initialen en trouwdatum erin geslagen. Zo tof!

Dierenliefde op jullie bruiloft

Is jullie hond een must voor de bruiloft en is hij of zij te verlegen (of enthousiast 😉)? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om alleen de bruidsshoot samen te doen, of jullie viervoeter op een andere manier in de trouwdag te verwerken. Denk hierbij aan hondenpootjes als decoratie, een miniatuur van jullie hond op de bruidstaart of een illustratie op de uitnodiging.

Liever jullie hond thuislaten en trouwen in een omgeving vol dieren? Ook daarin zijn de mogelijkheden eindeloos.

De bruiloft van Laura en Martijn met hondje Donnie

De grote dag van Laura en Martijn was niet compleet zonder hun golden retriever. ‘’Donnie is onze eerste baby, onze puppie. Hij is onderdeel van ons leven en moet ook onderdeel uitmaken van onze bruiloft. Gewoon als een volwaardig gezinslid,” vertelt Martijn.

Op welke momenten was Donnie bij jullie?

Laura: ‘’Toen ik in de ochtend opgemaakt werd, was Donnie er al bij. Vervolgens namen we hem mee het bos in voor de bruidsshoot.” “Dat vond hij echt geweldig! We hebben hem losgelaten en hij rende lekker rond. Gelukkig hebben we tussen de zoomies door mooie foto’s met hem kunnen maken,” vult Martijn haar aan.

Donnie was ook van de partij tijdens de ceremonie. Hij had de bijzondere taak om de trouwringen te brengen. “We durfden hem niet los te laten tijdens de ceremonie, omdat hij vaak erg enthousiast is. Een vriendin had zijn lijn vast en toen hij de ringen mocht brengen kon hij gelukkig dichtbij genoeg komen.” Hij had duidelijk door dat het zijn time to shine was, want hij kwispelde zich rot en plofte direct neer voor belly rubs. Martijn: “Hij lag op de ringen, maar gelukkig konden we zijn halsband draaien om erbij te komen.”

Hebben jullie hem nog op andere manieren in de bruiloft meegenomen?

“Als taarttopper hadden we niet alleen onze initialen, maar ook een 3D-geprinte versie van Donnie! Gelukkig kende de bakkerij iemand die dit voor ons kon doen,” vertelt Laura. Van Martijn had het nog wel een stapje verder mogen gaan: “We wilden eigenlijk dat er ook een klein hapje uit de taart gehaald werd, maar de taart was zo mooi egaal, dat we dat achterwegen hebben gelaten.” Als andere knipoog naar Donnie hadden ze een hondenpootje op de menukaarten verwerkt.

Wat is jullie gouden tip voor honden op de bruiloft?

Martijn: “Zorg ervoor dat de hond zijn of haar energie al kwijt is. Het was perfect dat Donnie in de ochtend in het bos kon rennen, waardoor hij tijdens de ceremonie heerlijk lag te slapen.” Verder vult Laura hem nog aan dat het comfort van de hond echt op nummer 1 moet staan: “Denk goed na over wat werkt voor de hond. Donnie bij het avondfeest houden was voor ons bijvoorbeeld niet logisch, onze buren hebben hem na de ceremonie dan ook opgehaald.”

Tips & Tricks: jullie hond op de bruiloft

Foto: Janneke Tol Photographyhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/planning/hond-op-de-bruiloft/