Tiana’s Bayou Adventure in Disney World proberen: perfect voor zomer


Walt Disney was een grootmeester in het maken van verhalen vooral in deze tot leven brengen. Zelfs zo’n honderd jaar later gebeurt dat nog steeds, maar op een hele moderne manier. In 2010 kwam de film ‘The Princess and the Frog’ uit en deze productie heeft éindelijk z’n eigen zeer levendige attractie gekregen in Walt Disney World in Florida, genaamd Tiana’s Bayou Adventure.

NSMBL’s Emma reist af naar The Sunshine State om deze nieuwe attractie uit te proberen én om te kijken hoe je zo’n zonnige zomerdag nou het beste doorbrengt op the happiest place on earth.

Tiana’s Bayou Adventure in Walt Disney World

Als je, net zoals ik, een sucker bent voor verhalen met een happy ending dan is alles wat met Disney te maken heeft voor jou weggelegd. Ik droom al sinds kleins af aan over een prinsessenbestaan en dat is nu niet anders. Het enige wat wél anders is dan vroeger (zeg, jaren 90) is dat kleine meisjes en jongetjes over de hele wereld zich zelf nu terug kunnen zien in een hoop verschillende en diverse Disneyfilms.

Dat is precies een van de vele redenen waarom The princess and the Frog (De prinses en de kikker, op z’n Nederlands) zo populair is. Afro-Amerikaanse meisjes voelen éindelijk die representatie die al lang zo hard nodig is. Maar ook de film Encanto bijvoorbeeld, die zich richt op de Latijns-Amerikaanse familie Madrigal in de bergen van Colombia.

Naast represenatie is de film over de prinses en de kikker ook gewoon hartstikke leuk en je krijgt er een vrolijk gevoel van. En hoe leuk: The princess and the Frog heeft éindelijk een eigen attractie in het themapark Magic Kingdom, genaamd Tiana’s Bayou Adventure. De attractie zit precies op de plek van Splash Mountain, die nu omgetoverd is tot de bayou uit New Orleans, helemaal in thema van de film.

Voordat je de boot in stapt, wordt je helemaal meegenomen in het verhaal van Tiana. Zelfs het familierecept van haar vaders beroemde Gumbo hangt aan de muur: meteen zin je er he-le-maal in. Zoals ik al zei: Disney is een kei in het maken van verhalen en dat ook bij deze attractie uitgevoerd tot in de perfectie.

*Splash* in de bayou

Kleine spoiler mocht je de film niet gezien hebben – maar aan het einde van de film trouwen Tiana en Naveen. Wat is het verhaal van de attractie? Tiana heeft altijd al een eigen restaurant gewild en dat is haar gelukt met het geld van haar man Naveen. Ze willen de hele gemeenschap uit New Orleans samenbrengen voor een spetterend Mardi Gras-feest en je vaart in de bootjes op zoek naar de perfecte muzikale band. En terwijl je meegenomen wordt in dat verhaal, maakt de boot hier en daar een afdaling. Ze zijn allemaal vrij vriendelijk, totdat je natuurlijk die enorme *splash* maakt, redelijk aan het einde. Lol (én natte kleding) gegarandeerd. Maar gelukkig is ‘t in Florida vaak +30 graden, dus je bent zo weer droog. Tijdens de attractie hoor je de lekkere nummers uit de film én ruik je zelfs de zelfgemaakte beignets van Tiana (hoezo inspelen op je gevoel?! It’s working)

Natuurlijk hebben wij deze attractie ook gefilmd: zó ziet zo’n ritje eruit.

@nsmblmagazine

Naar Walt Disney World in Amerika vliegen om een attractie te testen?! Say no more! 👀🇺🇸🎊🐸 #waltdisneyworld #wdwparks #waltdisneyworldresort #disneyworldflorida #tianasbayouadventure #magickingdompark #review #nsmbl #disneyparks #test

♬ origineel geluid – NSMBL.nl

De perfecte zomerattractie

Florida wordt niet voor niks The Sunshine State genoemd: het is er zonnig en warm. En in de zomermaanden is het er extra warm, dat maakt Tiana’s Bayou Adventure de per-fecte zomerattractie. Het is ontzettend gezellig, de muziek maakt je vrolijk én je ruikt zelfs de geur van Tiana’s versgebakken beignets. Dat je nat wordt na een aantal afdalingen in het bootje is eigenlijk hartstikke welkom in de warme temperaturen.

De attractie is sinds 28 juni 2024 geopend, dus als je een vakantie naar Walt Disney World gepland hebt dan MAG je dit niet missen.

Wil je hebben: dit populaire beautymerk slaat de handen ineen met Disney

Déze dingen wil je doen als je Walt Disney World bezoekt deze zomer

Tiana’s Bayou Adventure is niet het enige nieuwe deze zomer, dus als je een bezoekje op de planning hebt staan schrijf het volgende dan zeker op:

Vanaf 10 juni zijn CommuniCore Hall en CommuniCore Plaza in het resort EPCOT geopend. Je kunt daar meezingen met de muziek van ‘Encanto’ Tijdens ¡Celebracion Encanto! – mega leuk, helemaal als je de film gezien hebt. En als je denkt het is voor kids, nee hoor: ook een hoop volwassenen staan te swingen.

Ook kan je hier mega lekker eten, want je vind hier de Festival Favorites: wisselende menu’s met de meest populaire gerechten van de EPCOT-festivals. Feest, gezellige muziek, lekker eten.. alles wat je wil op een goede zomeravond.

Verder kan je als gast niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door genieten van deze nieuwe ruimtes. Het wordt namelijk ook een plek van kunsttentoonstellingen, live-entertainment en kookdemonstraties.

En natuurlijk kan je overal heerlijke ijsjes halen, iced lattes (heel erg lekker!!), frozen cola’s en nog veel meer.

Bekijk hier mijn WDW-fotoalbum:

Tip: plan genoeg tijd in

Natuurlijk is er nog véél meer te doen: Walt Disney World heeft tenslotte 4 (!) themaparken met bijbehorende resorts. Zo kan je een ritje doen in Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind (aanrader, mijn favoriet!) of Avatar Flight of Passage in Animal Kingdom. Hoe dan ook, plan wel genoeg tijd in want die heb je zeker nodig. Het is groot (heel anders dan Parijs!) dus vergis je daar niet in. Een hele andere, magische wereld – maar precies zoals we van Disney verwachten.

Disneyland Paris heeft steengoed entertainmentprogramma: waarom jij ook als volwassene met een glimlach naar huis gaat

https://www.nsmbl.nl/tianas-bayou-adventure-in-walt-disney-world/