Stoelen kiezen voor bij je eettafel


Je eettafel is een belangrijke plek in huis. Je dineert er aan, en in veel gevallen wordt de tafel voor meer doelen gebruikt, zoals thuiswerken of om hobby’s aan te beoefenen. Daarom is het belangrijk dat je comfortabel aan je eettafel kan zitten. En daar heb je natuurlijk comfortabele stoelen voor nodig. Maar waar moet je allemaal aan denken wanneer je stoelen gaat kopen? Daarover geven we je in dit blog een aantal tips. 

Ruimte en afmeting

Voordat je stoelen gaat kopen is het aan te raden om de eettafel op te meten. Op die manier weet je hoeveel stoelen je aan de tafel kunt plaatsen zodat je ook genoeg ruimte overhoud. Daarnaast is het verstandig om stoelen te kopen waarvan de armleuning ongeveer 10 centimeter lager is dan de onderkant van het tafelblad. Stoelen moeten minimaal 10 centimeter uit elkaar staan, maar je wil liever wat meer ruimte overhouden dus 15 tot 20 centimeter is ideaal. 

Materiaal

Wanneer je weet hoeveel eettafel stoelen je wil gaan kopen is het tijd om te bepalen van welk materiaal de stoelen gemaakt moeten zijn. Dit is bepalend voor de uitstraling en het comfort van de stoel. Maar ook bijvoorbeeld hoe gemakkelijk het is om schoon te maken kan voor sommige mensen erg belangrijk zijn. Hout of metaal is bijvoorbeeld vaak minder comfortabel dan stof, maar is wel een stuk gemakkelijker om schoon te maken. Als je kinderen hebt kan het een goed idee zijn om een materiaal te kiezen die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. 

Zithouding

Als je besloten hebt welk materiaal je graag wil voor je eetkamerstoelen dan is een belangrijk detail de zithouding. Een stoel die heel comfortabel is geeft namelijk niet altijd de beste zithouding. Op termijn kan een slechte zithouding kan er voor zorgen dat je last van je rug krijgt, of bestaande rugklachten verergeren.. Daarom wil je ervoor zorgen dat de stoelleuning ervoor zorgt dat je rechtop zit. Er zijn veel stoelen die comfort en de juiste positie goed weten te combineren. Let er dus goed op dat je niet alleen lekker, maar ook in een goede houding zit. 

Hetzelfde of verschillende

Wanneer je stoelen gaat kopen dan worden deze vaak ook in een set aangeboden. Een set is in veel gevallen goedkoper en de stoelen passen goed bij elkaar. Maar je kan natuurlijk ook verschillende stoelen kopen, dit kan soms een hele unieke uitstraling aan het interieur geven. https://droomhuis24.nl/inspiratie/stoelen-kiezen-voor-bij-je-eettafel/