Spinnen in huis? Zo kun je ze bestrijden


Spinnen, dé grootste fobie in Nederland. Ongeveer de helft van de vrouwen en 10 % van de mannen lijdt aan spinnenangst. Ondanks dat spinnen nuttige beestjes zijn, is het dus fijn om te weten hoe je spinnen eenvoudig kunt bestrijden.

Het nut van de spin

Spinnen die leven in Nederland doen niemand kwaad. Je hoeft er dus eigenlijk helemaal niet bang voor te zijn. Daarnaast zijn spinnen in huis zijn erg nuttig. Ze ruimen namelijk vervelende insecten zoals vliegen, mussen en motten op. Je kunt spinnen dus beter in je huis laten zitten. Al begrijpen we het heel goed als je liever geen spinnen in huis hebt.

Volg deze tips voor het bestrijden van spinnen

Spinnen bestrijden en voorkomen kan op verschillende manieren. We hebben er een aantal op een rijtje gezet voor je:

Spinnen houden van donkere en stoffige hoekjes om hun webben te weven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeken achter kasten, gordijnen of achter radiatoren. Stof deze hoekjes met regelmaat af en maak je huis schoon. Zo maak je deze plekken minder aantrekkelijk voor spinnen.

  • Dicht alle scheuren en kieren

Spinnen glippen je huis binnen door de kleinste scheuren en kieren in huis. Loop je huis na op kleine scheuren en kieren en maak deze dicht. Zo voorkom je dat spinnen ongewenst binnenglippen.

  • Zet natuurlijke vijanden in

Katten, bepaalde vogels en zelf sommige insecten zijn natuurlijke vijanden van de spin. Het hebben van deze dieren vermindert het aantal spinnen in huis.

Wil je per direct van alle spinnen af? Dan is de stofzuiger de effectiefste manier. Maak met de stofzuiger een rondje door je huis en zuig alle spinnen en spinnenwebben op. Ben je bang dat de spinnen weer uit de stofzuiger kruipen? Dit is niet nodig. Spinnen stikken namelijk vaak door het stof dat in de stofzuigerzak zit.

  • Zorg voor voldoende ventilatie en licht

Spinnen zijn dol op vochtige en donkere plekken. Ventileer je huis goed en laat voldoende licht binnen. Zo is jouw huis een minder aantrekkelijke omgeving voor spinnen.https://www.woonlovers.nl/spinnen-bestrijden/