Naar bruiloft altaar lopen: 5 Originele ideeën


Traditioneel is het zo dat de bruid door haar vader wordt weggegeven. De bruidegom staat bij het altaar te wachten en de bruid loopt aan de arm van haar vader door de rijen met gasten naar hem toe. Tradities zijn er echter om gebroken te worden, dus waarom zou jij het niet op een originele manier aanpakken? Dit zijn 5 leuke ideeën voor de binnenkomst van de bruid op de bruiloft! 

Het kan heel mooi zijn om je door je vader weg te laten geven, maar er zijn ook redenen genoeg om hier niet voor te kiezen. Misschien is jouw vader er niet meer of hebben jullie niet zo´n sterke band. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet zo van tradities houdt en het liever anders doet. Wij hebben 5 originele manieren voor je verzameld:

#1. Weggeven van de bruid door haar moeder of ander familielid

Vind je het mooi om weggegeven te worden op jullie bruiloft? Dat kan traditioneel door je vader, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Misschien is er wel iemand anders met wie je graag naar het altaar zou willen lopen op de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van je opa, je broer, je moeder, je oma of je zus? Je kunt je natuurlijk ook door beide ouders naar je grote liefde laten brengen. Wat zullen ze zich vereerd voelen!

#2. Alleen naar het altaar lopen

Hoef je niet zo nodig samen met iemand te lopen? Je kunt er ook voor kiezen in je eentje aan te komen lopen. Een beetje spannend is het misschien wel, maar alle aandacht is toch op jou gevestigd. Waarom zou je dan niet stoer in je eentje naar het altaar lopen? Zo weet je in ieder geval zeker dat iedereen je trouwjurk goed kan bewonderen!

#3. Gezellig samen naar het altaar lopen

Vind je het toch niet zo gezellig om in je eentje te lopen? Dan zouden jullie er ook voor kunnen kiezen om samen naar het altaar te gaan. Een slimme oplossing voor als je het weggeven van de bruid maar niets vindt, maar ook liever niet in je eentje wilt lopen. Overigens is dit ook een goed idee voor same sex bruiloften.

#4. De rollen omdraaien

Wil je het echt compleet anders doen? Dan zou je de rollen ook om kunnen draaien! Jij kunt in je prachtige trouwjurk klaar gaan staan om te wachten op jouw bruidegom. Misschien kan hij wel weggegeven worden door zijn moeder! Een origineel idee dat je nog maar heel weinig ziet gebeuren, maar juist daarom is het extra leuk om het op deze manier te doen.

#5. Binnenkomst van de bruid met origineel trouwvervoer

Tot slot zou je ook op een andere manier dan lopend naar het altaar kunnen gaan. Je kunt hier ook bijzonder trouwvervoer voor regelen. Trouwen jullie buiten? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld in een koets aan komen rijden of met een bootje naar de ceremonie varen. Dit is niet alleen erg origineel, maar ook nog eens super romantisch!https://bruiloftinspiratie.nl/altaar-bruiloft/