Als je een uitnodiging voor een bruiloft ontvangt, ga je natuurlijk nadenken over de kleding die je aantrekt. Soms moet je je als gast aan een bepaalde dresscode houden, maar het is niet altijd even duidelijk wat je wel of niet aan kunt doen. Veel mensen vragen zich af of zwart gepast is om te dragen naar een bruiloft, er is namelijk een tijd geweest dat dit echt not done was. Maar hoe zit het tegenwoordig? Mag je zwart aan naar een bruiloft? 

Heb je al een dresscode op de trouwkaart kunnen vinden? Of geeft het bruidspaar je de vrijheid om zelf iets moois uit te kiezen voor de bruiloft? Natuurlijk is het leuk om een kleurrijke outfit te dragen, maar zou je ook voor zwart kunnen kiezen?

Kun je zwart dragen op een bruiloft?

Het dragen van zwart naar een bruiloft is tegenwoordig veel meer geaccepteerd dan vroeger. In het verleden werd zwart gezien als een kleur die alleen geschikt was voor rouwgelegenheden en daardoor niet passend op een feestelijke gelegenheid zoals een bruiloft. Echter, tegenwoordig is het dragen van zwart steeds gebruikelijker en wordt het gezien als een chique en elegante keuze voor een bruiloftsgast.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de dresscode van de bruiloft en de stijl van de trouwkleding. Als het bruidspaar bijvoorbeeld heeft gekozen voor een kleurrijk thema, kan het dragen van zwart minder gepast zijn. Het kan ook zijn dat het bruidspaar aangeeft dat er bepaalde kleuren niet gedragen mogen worden. Is er geen specifieke dresscode, maar twijfel je toch? Neem dan even contact op met de ceremoniemeester om meer informatie in te winnen.

Zwart combineren met kleur

Daarnaast is het aan te raden om de accessoires af te stemmen op de kleur zwart. Door bijvoorbeeld te kiezen voor opvallende sieraden of een gekleurd tasje, kan de outfit opgefleurd worden en voorkom je dat de outfit te somber overkomt. Ook een paar pumps in een fel kleurtje kunnen voor een leuke toevoeging zorgen.

Andere kleuren die je beter kunt vermijden op een bruiloft

Naast zwart zijn er nog meer kleuren waar je een beetje mee uit moet kijken op een bruiloft. Het is logisch dat je als vrouw geen wit draagt, dat is immers de kleur van de bruid. Maar wist je dat ook rood niet altijd gepast is? Je leest hier meer over in het blog Waarom je geen rood zou mogen dragen op een bruiloft