Maak je keuken jouw droomkeuken


Je keuken moet handig zijn om in te werken. Een slimme indeling is daarvoor belangrijk. Het gaat erom dat alles op de juiste plek staat en je makkelijk kunt koken zonder te zoeken naar spullen. Je wilt een keuken waarin je keukengerei netjes is opgeborgen en waar je genoeg ruimte hebt om te koken. Wij hebben vier tips om van jouw keuken een droomkeuken te maken. Het maakt niet uit of je in een appartement of villa woont. Lees er hier meer over!

Keukenkast en aanrechtblad

Je wilt een keukenkast met ruimte onderaan voor grote dingen en een aanrechtblad dat je kunt uitschuiven voor extra werkruimte. Een handige truc is om de lade onder de gootsteen te gebruiken voor afval, recycling, compost en andere spullen. Deze lade heeft genoeg ruimte voor potten, pannen, keukengerei en apparaten. Kies ook voor kruiden etiketten van Avery om alle potjes te labelen. Zo houd je ook meteen het overzicht, en het ziet er bovendien ook nog eens goed uit.

Kies kleinere keukenapparaten

Als je een kleine keuken hebt, denk dan aan een compacte kookplaat of een keukenontwerp waarbij de kookplaat en oven in de kasten zijn ingebouwd. Dit bespaart ruimte en is handig voor mensen met beperkte keukenruimte.

Gebruik de ruimte aan de muur slim

Denk aan steden waar ze niet meer huizen langs elkaar kunnen bouwen. Hier bouwen ze in de hoogte. Hetzelfde idee kun je in je keuken gebruiken. Veel mensen willen meer ruimte in hun keukenkasten. Als je kleine spullen hebt die niet veel ruimte innemen, kun je extra planken toevoegen om meer spullen op te bergen. Dit maakt je keuken groter en geeft wat extra ruimte. Je kunt ook potten en pannen aan de muur hangen om meer ruimte te besparen, vooral in kleine keukens. Dit maakt het makkelijker om snel bij je kookgerei te komen. Je hoeft zo niet meer te zoeken in de kast en kunt ze gewoon boven je fornuis hangen. Dit werkt goed in alle keukens, maar vooral in kleine keukens met weinig opbergruimte.

Maak gebruik van loze ruimte

Soms is de vorm van je keuken niet ideaal, maar je kunt extra opbergruimte creëren door handige ingebouwde oplossingen te gebruiken. Heb je de ruimte? Je zou dan bijvoorbeeld een verborgen wasruimte kunnen maken om je wasmiddelen, strijkplank en strijkijzer op te bergen. Dit kan vooral handig zijn in appartementen met meerdere verdiepingen, waar vaak wasruimtes naast de keuken of in gangen worden geplaatst. Welke aanpassingen ga jij doorvoeren?https://www.woonlovers.nl/maak-je-keuken-jouw-droomkeuken/