hoe bemachtig jij die kaarten wél?


Swifties opgelet! Taylor komt volgend jaar naar Nederland. Op 5 en 6 juli 2024 treedt zij op in de Johan Cruijff Arena. Natuurlijk wil je daar bij zijn, maar kaarten kopen is waarschijnlijk één grote hunger games-achtige situatie. Wie overleeft ‘t? Wie krijgt die tickets? Om nou een beetje goed voorbereid de strijd aan te gaan, hebben we wat tips voor je.

Ticketmaster is namelijk zo vriendelijk om dé strategie alvast bloot te geven.

Voorbereiding

Zorg dat je al een account hebt op Ticketmaster.nl, doordat je al jouw gegevens hier al in kan zetten, bespaar je een hoop tijd tijdens het bestelproces.

Je moet voor het concert van Taylor Swift ook al geregistreerd staan via een speciale link.. hier vind je de registratie. Belangrijk dus! Alleen mensen die geregistreerd staan maken kans op kaarten voor Taylor.

De kaartverkoop start op 12 juli om 14.00 uur. Zet ‘m dus in je agenda!

Vooraf aan de voorverkoop

Het is de dag.. vol spanning, want je weet bijna of je Taylor gaat zien. Je bent al op, want deze voorverkoop wil je echt niet missen. Ook niet als ‘t pas om 14.00 uur begint. Heeft het zin om al heel vroeg op de site te zijn? Nee. Maar je kunt je wel alvast inloggen in jouw account, dat scheelt straks weer tijd. Wanneer een voorverkoop om – bijvoorbeeld – 10.00 uur begint, kan het van tevoren al erg druk zijn op de site. Om deze drukte te reguleren, wordt iedereen in een ‘wachtruimte’ geplaatst. Om 10.00 uur gaan de virtuele poorten open en krijgt iedereen een willekeurige plek in de ‘wachtrij’. In dit geval dus om 2 uur ‘s middags.

Waarom dit zo werkt? Omdat een wachtruimte pas ontstaat wanneer het echt druk is op de site.

Tijdens de voorverkoop

Ticketmaster werkt met een nieuwe wachtrij. De nieuwe wachtrij werkt net een beetje anders dan de oude, dus let goed op. Voor de start van de verkoop zie je een klok aflopen. Wanneer deze is afgelopen draait er even een klein cirkeltje rechts in het scherm, belangrijk is dat je je scherm niet ververst. Je kan nu je tickets selecteren en klikken op doorgaan, maar let op: je hebt je tickets nog niet. Je staat nu pas na het selecteren van je tickets écht in de wachtrij. Vanaf nu is het keep calm and don’t refresh en wachten op je felbegeerde tickets.

Bij hele drukke verkopen werken ze met een ander wachtrijsysteem. Hierbij kun je vanaf een halfuur voor de start van de verkoop in een wachtruimte gaan staan. Let goed op: dit is dus nog niet de wachtrij! Zodra de verkoop begint, krijgt iedereen in de wachtruimte een willekeurige plek in de wachtrij. Voor de start van de verkoop maakt het dus niet uit hoe laat je in de wachtruimte bent. Sluit je pas na de start van de verkoop aan, dan kom je achteraan in de rij te staan. Zodra je door de wachtrij heen bent, kom je automatisch op de bestelpagina terecht. De plek in de wachtrij wordt tien minuten voor je vastgehouden. Dan kan je betalen en done! Misschien wel nog even sparen, want goedkoop zal ‘t niet zijn.

Tot slot..

En natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben. Ook is het slim om andere mensen te vragen om voor jou in de wachtrij te staan, zodat die de kaarten voor je kunnen kopen mochten zij wel door de wachtrij heen komen en jij niet. Only wants love if it’s torture..

Anne-May (23): ‘Ik wilde niet studeren, nu vindt mijn vader mij een mislukkeling’

Reageer op artikel:

Taylor Swift komt naar Amsterdam: hoe bemachtig jij die kaarten wél?

https://www.nsmbl.nl/taylor-swift-komt-naar-amsterdam/