Het Spaanse sprookje van Lynn en Alex


De Nederlandse Lynn en Spaanse Alex ontmoetten elkaar tijdens een zomerse dag in Limburg, waar hij op vakantie was. Aantrekkingskracht was er zeker, maar het duurde even voordat de twee hun langeafstandsrelatie begonnen.

Huwelijksaanzoek in Zuid-Spanje

Tien jaar later vertrokken ze dolgelukkig op roadtrip door Zuid-Spanje om hun jubileum te vieren en besloot Alex op zijn knie te gaan. Hij regelde een romantische torentje, versierd met bloemen en uitzicht over het verlichte Alhambra. Lynn zei ‘ja’ en het plannen kon beginnen!

Romatische destination wedding

“In zowel Nederland als Spanje hebben we familie en vrienden. Eén van die twee groepen moest dus naar de ander. Een vakantie in Spanje is voor menig Nederlander geen straf, dus besloten we onze bruiloft daar te houden.” Op vrijdagavond arriveerde alle gasten en was er een groot welkomsdiner. Lynn: “Dit was de perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te ontspannen na de reis.”

Kasteel in de bergen als trouwlocatie

Op zaterdag was het zo ver. “De nacht voor de bruiloft heeft Alex bij zijn ouders geslapen en ik in de wedding suite van het hotel waar we het diner hadden. In de ochtend kwamen mijn bruidsmeisjes en moeder zich met mij klaarmaken.”

Met een limousine vertrokken ze vervolgens naar Sant Feliu Codines, een dorpje buiten Barcelona. Lynn: “De trouwlocatie was een kasteeltje aan de top van een berg. We hadden uitzicht over het hele gebied vol natuur en zee. Het gebouw is ontworpen door een student van Gaudí, een Spaanse architect waar ik fan van ben.”

De first look

“Vlak voor de first look heeft een bruidsmeisje Alex gevraagd hoe hij dacht dat mijn bruidsjurk eruit zou zien. Hij had het tot in de details juist.” Alex: “Ze was prachtig, zo elegant en mooi dat ik wel een traantje heb gelaten. Toen ik haar glimlach zag, wist ik dat ze er klaar voor was om samen dit avontuur aan te gaan.” Tijdens de first look viel alle stress van hun schouders. “Hij is echt mijn thuis, als ik bij hem ben dan word ik rustig,” vertelt Lynn.

Cocktail van talen

De gastenlijst was niet alleen een mix van Nederlanders en Spanjaarden, maar ook vrienden van over de hele wereld. De bruiloftsceremonie werd dan ook in verschillende talen ingeleid, om vervolgens over te gaan op Engels. “Mijn zus en de broer van Alex hebben de gehele ceremonie geleid. Dat hebben ze echt zó goed gedaan! Hun woorden zorgden bij meerdere mensen voor tranen in de ogen.”

Lynn: “De ceremonie was mijn favoriete onderdeel van de bruiloft. We hadden onze bruidsmeisjes en groomsmen van tevoren gevraagd of ze iets voor de bruiloft konden doen dat bij hen paste. Het was zo mooi om te zien wat iedereen had bedacht.” Voor Alex waren de geloftes het favoriete deel: “Ze waren eigenlijk wat te lang, maar we besloten er gewoon voor te gaan. Ik heb van iedere seconde genoten!”

You’re the one that I want

“Na de ceremonie zijn we trouwfoto’s gaan maken om ons vervolgens bij de receptie aan te sluiten. Er was een live jazzband en er werden heerlijke tapasgerechten geserveerd,”  vertelt Lynn. Na een korte pauze, was het tijd om aan tafel te gaan. Toen iedereen zat, kwam het kersverse bruidspaar feestend de zaal binnengelopen op You’re the One That I Want uit Grease en zwaaide de gasten met hun servetten.

Een bijzondere onthulling

Als verrassing hadden Lynn en Alex voor iedere gast een persoonlijke kaart geschreven. Ook de dierbaren die overleden waren, kregen een kaartje. Deze werden dan bij de achtergebleven partner gelegd. “Toen iedereen hun kaartje gelezen had, begonnen we onze speech om iedereen te bedanken. Alex sprak mijn familie in het Nederlands aan en ik die van hem in het Catalaans. Vervolgens deden we een bijzondere mededeling; namelijk dat ik destijds al 17 weken zwanger was!”

De openingsdans

“Na het diner – inclusief toetjes table met poffertjes en andere Nederlandse lekkernijen –  was het tijd voor het avondfeest. Vroeger heb ik veel gedanst en wilde ik niets liever dan een geweldige dansroutine opvoeren met Alex, maar door de zwangerschapsmisselijkheid misten we veel lessen” Ondanks dat, wisten ze hun dans bijna vlekkeloos uit te voeren en was Lynn vooral trots op het verborgen talent van Alex.

Details van de dag

Trouwlocatie: La Baronía

Bruidsjurk: Riki Dalal bij La Bella Blanca

Trouwpak: Suitsupply

Trouwfotograaf: Anna Kudinovahttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/real-life-weddings/het-spaanse-sprookje-van-lynn-en-alex/