Handige verhuistips voor een stressvrije verhuisdag


Verhuizen naar een nieuwe woning is leuk. Maar laten we eerlijk zijn, verhuizen kan ook behoorlijk veel stress opleveren. Er komt namelijk veel kijken bij een verhuizing. De gedachte aan inpakken, organiseren en sjouwen kan overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen. Met onze verhuistips loopt jouw verhuizing op rolletjes.

Tip 1: begin op tijd

Plan je verhuizing goed en begin op tijd met de voorbereidingen. Stel een lijst samen met alle taken, zoals bijvoorbeeld het verzamelen van verpakkingsmateriaal, het huren van een verhuiswagen en je adreswijziging doorgeven. Door een lijst te maken, creëer je overzicht. En met zo’n overzicht, heb jij straks een verhuisdag zonder stress.

Tip 2: spullen uitzoeken & weggooien

Verhuizen is hét perfecte moment om te ontspullen. Neem de tijd en beoordeel kritisch al je spullen of je ze nog nodig hebt. Heb je iets al in eeuwen niet meer gebruikt? Dan is de kans erg groot dat je het in de toekomst ook nooit gaat gebruiken. Weggooien dus! Zijn de spullen die je niet meer gebruikt, nog in goede staat? Verkoop of doneer het dan. Zo maak je er iemand anders blij mee.

Tip 3: verzamel verpakkingsmateriaal

Zorg ervoor dat je voldoende verpakkingsmateriaal hebt voordat je begint met inpakken. Denk aan stevige verhuisdozen, beschermend materiaal zoals bubbeltjesplastic en tape. Het is frustrerend om halverwege te moeten stoppen omdat je verpakkingsmateriaal tekortschiet, dus wees voorbereid.

Tip 4: gebruik een etiket voor elke doos.

Het lijkt misschien tijdrovend, maar het labelen van je dozen is een gamechanger. Noteer tijdens het inpakken duidelijk op elke doos naar welke kamer deze moet en maak een korte lijst van de inhoud. Zo weet je ook in je nieuwe woning precies wat er in elke doos zit.

Tip 5: stel een ‘noodgevallen’ doos samen

Midden in het verhuisgedruis wil je niet zoeken naar essentiële spullen. Pak daarom een doos in met items die je direct nodig hebt bij aankomst, zoals toiletartikelen, een set kleding, basis keukengerei en belangrijke documenten. Zo kun je comfortabel en georganiseerd beginnen, zelfs voordat je alles hebt uitgepakt.

Tip 6: vraag hulp aan familie en vrienden

De laatste van onze lijst verhuistips. Cliché maar waar, vele handen maken licht werk. Vraag daarom of je familie en vrienden een handje willen helpen. Dit maakt de verhuizing een stuk leuker en zo kun je in een korte tijd veel werk verzetten.

Met deze eenvoudige verhuistips ben je klaar voor een vlekkeloze verhuisdag. Onthoud dat een goede voorbereiding het halve werk is. Begin op tijd, pak efficiënt in en verzamel alle benodigdheden. Ben je klaar met verhuizen? Dan begint het leuke werk: je woning inrichten. Lees onze blogs bomvol interieur inspiratie.https://www.woonlovers.nl/verhuistips/