Gender reveal bruidstaart – Bruid & Bruidegom Online


Deze trouwdag was er eentje om nooit te vergeten! Niet alleen voor het bruidspaar zelf, maar ook voor de huwelijksgasten. Van een bruidsjurk gekocht op Vinted tot een gender reveal in de bruidstaart, deze dag had het allemaal.

Gender reveal bruidstaart op de huwelijksdag van Wendy en Willem

Foto: Jaentien Brienen Trouwfotografie

Een bijzonder aanzoek

Wendy en Willem ontmoetten elkaar in 2019 terwijl ze in een kroeg in Eindhoven werkten. Binnen een half jaar kregen zij een relatie. Fast forward naar 2022, het jaar waarin Willem Wendy ten huwelijk wilde vragen op de bijzondere datum 22-02-2022. Rondom deze dag gingen ze op skivakantie naar Polen en kwam Wendy er, op vakantie, achter dat zij zwanger was. Willem: “Ik wist allang dat ik haar daar ten huwelijk wilde vragen. Dat ze een dag voor het geplande aanzoek ontdekte dat ze in verwachting was, maakte het extra bijzonder. Op 22-02-2022 ben ik om 12:34 op één knie gegaan. Dit gebeurde toevallig voor een kerkje waar later die dag een trouwerij was.”

De keuze voor het trouwvervoer

Voor het trouwvervoer had Willem twee opties in gedachte: “Ik werkte toen op een plek waar legervoertuigen stonden. Ik dacht, hoe leuk is het om met een legervoertuig bij de trouwlocatie aan te komen? Dit voertuig had alleen geen kenteken, waardoor ik het risico liep op een boete. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor een rode cabrio, die ik kon lenen van een vriend.”

Gender reveal bruidstaart op de huwelijksdag van Wendy en Willem

Foto: Jaentien Brienen Trouwfotografie

De achtertuin van je ouders als trouwlocatie

Als trouwlocatie hebben ze de achtertuin van het ouderlijk huis van Wendy gekozen. “Voor het huis van mijn ouders staat een Mariakapelletje, daar was het ‘first look’ moment. Ik liep vanuit de voordeur, de trap af, naar Willem toe. Ik vond dit moment enorm spannend. We wisten van elkaar dat we geen felle kleuren zouden kiezen maar voor de rest hadden we geen idee. Ik vond zijn pak prachtig, een hele mooie blauwgroene kleur, niet zo standaard. Mijn bruidsjurk had ik gekocht op Vinted, de jurk kwam uit een Frans boetiekje. Aangezien ik zwanger was, wist ik niet zeker of de jurk zou gaan passen. Dit gaf lichte stress, maar hierdoor heb ik wel kunnen onderhandelen over de prijs. Uiteindelijk, met wat aanpassingen, was dit de perfecte bruidsjurk voor mij.” Willem: “Ik hoopte al dat ze er zo mooi uit zou zien.”

Gender reveal bruidstaart op de huwelijksdag van Wendy en Willem

Foto: Jaentien Brienen Trouwfotografie

Het grote trouwdiner

Na de ceremonie was het tijd voor het diner. “In plaats van een trouwfeest hebben wij gekozen voor een groot, uitgebreid diner. Toen we bij een andere bruiloft waren en hun openingsdans zagen, wisten wij zeker dat we dat niet wilden. We wilden onze gasten ook niet forceren om te dansen, en zowel wij als onze vrienden zijn toch niet echt feestbeesten”, legt het stel uit.

Een verrassende gender reveal op de bruiloft

Tijdens de bruiloft was Wendy al 20 weken zwanger. Het koppel had er bewust voor gekozen om het geslacht nog niet te willen weten. Ze waren namelijk op het idee gekomen om van de bruidstaart, hun gender reveal taart te maken. Wendy: “Eén van mijn beste vriendinnen heeft onze bruidstaart gemaakt. Ik heb haar van tevoren een brief gegeven met het geslacht erop, zodat zij de binnenkant roze of blauw kon maken. Naast dat wijzelf het geslacht niet wisten, was het voor de gasten al helemaal een verrassing. We hadden hen namelijk niet verteld dat we het geslacht op onze bruiloft bekend zouden maken. Wij sneden na het diner de bruidstaart aan en plotseling was de binnenkant blauw. Onze gasten hadden al snel door dat ons kindje dus een jongen zou worden. Iedereen was erg verrast en enthousiast.”

Leestip: Lees hier meer Real Life Weddings! 

Gender reveal bruidstaart op de huwelijksdag van Wendy en Willem

Foto: Jaentien Brienen Trouwfotografie

Winnaar Bruidsfoto Award

De trouwfotograaf is Jaentien Brienen. Zij heeft meegedaan aan de Bruidsfoto Award 2023 in de categorie ‘Family & Friends’. Met de foto van Wendy en Willem heeft zij deze award gewonnen!

Gender reveal bruidstaart op de huwelijksdag van Wendy en Willem

Foto: Jaentien Brienen Trouwfotografie

Details van de bruiloft

Bruidsjurk: Chantal Temam, bruidswinkel in Parijs (gekocht op Vinted)

Pak bruidegom: Veltman Liesting in Utrecht

Trouwringen: Alliance, Juwelier Goudsmit Weijtmans in Berkel-Enschot

Bruidsboeket: Bloemisterij-Tuincentrum “Het Wandelbos” in Tilburg

Fotograaf: Jaentien Brienen Trouwfotografiehttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/real-life-weddings/gender-reveal-bruidstaart/